divendres, 3 de febrer del 2017

OPINIÓ: "Declara't a Catalunya, per Joan Xuriach Fusté

Les declaracions d’en Santi Vidal dient que la Generalitat té totes les dades fiscals dels catalans i que les ha aconseguit de manera il·legal han provocat astorament i indignació en uns i acarnissament i falsa indignació -que amaga la seva satisfacció- en altres. 

Si és cert, personalment ho dubto, és força greu que una persona compromesa amb la llibertat de Catalunya ho vagi esbombant a tort i a dret; i si no és cert, ha enterrat la seva credibilitat. La dimissió com a senador és un gest que, si més no, l’honora. 

A tot això, els fariseus espanyols s'esquincen les vestidures mentre segueixen governats, amb un ampli suport popular, pel «registrador de la propietat», el dels ‘hilillos’, el del ‘sé fuerte Luís’, el de ‘i la europea?’, el de ‘Espanya és un gran país y tiene españoles’, el de ‘Its very difficult todo esto’... i el seu darrer ‘hit’: ‘Va a llover. Han anunciado que lloverá. Y eso dará lugar a una bajada del precio de la electricidad’. 

L’ANC va engegar el maig de 2014 la campanya «Declara’t a Catalunya» perquè els ciutadans i empreses de Catalunya informessin l’Agència Tributària de Catalunya sobre les seves declaracions fiscals. Em temo que pocs vàrem anar a l’Agència, aleshores al carrer Fontanella, i, voluntàriament, vàrem facilitar totes les nostres dades. Crec que ha arribat el moment d’aplanar el màxim possible el camí a la Generalitat cap a la desconnexió, un camí tant il·lusionant com difícil. 

Declara’t a Catalunya!

Joan Xuriach Fusté
HGxI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada