diumenge, 18 de desembre del 2016

OPINIÓ: "Prohibit votar a Catalunya ", per Leonci Petit Torner

 "Prohibit votar a Catalunya", aquesta és la resolució del TC sobre la proposta de referèndum, fins amb amenaces penals. El TC nega als catalans el principi fonamental de llibertat en què la mateixa constitució està fonamentada. Els catalans, en mèrit de l'art. 2 de la Constitució, “la indivisible unidad de España” hi estem empresonats, tancats entremig de la foscor política de l'immobilisme de l'Estat espanyol governat pels qui es creuen ser els seus amos. Neguen el dret a decidir.

Què significa això? Significa que l'Estat espanyol, el govern de torn i el TC tenen, com en dipòsit, la llibertat dels espanyols, de la qual no en podem disposar sense el seu permís, perquè ens consideren uns menors d'edat políticament. Han segrestat la llibertat dels espanyols per impedir que es prenguin decisions que no agraden als amos del país. Això indica el caràcter degradant i empobridor en què els espanyols conceben la llibertat.

Seguint aquest camí, Espanya s'està configurant en falsa democràcia a semblança del que passa a la Turquia d'Erdogan. En lloc de votar, volen imposar «l'operació diàleg», un diàleg que serà fals si no es pot parlar de tot, fins del dret a decidir. Serà, doncs, un diàleg de sords, tergiversant les qüestions, com acostumen a fer a Madrid, per justificar un diàleg que els ve a contracor si els catalans perseverem en la defensa de la identitat pròpia.

En lloc de cremar fotos del rei o senyeres, valdria més que s'exigís la dimissió dels 12 magistrats del desacreditat TC. Aquest hauria de ser el clam general davant dels qui ens hipotequen la llibertat fonamental 


Leonci Petit Torner
HGxI

---------------------------------
Aquest article ha estat publicat al PuntAvui, secció opinió, el dia 17.12.2016

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada