dijous, 29 de desembre del 2016

OPINIÓ: "L’imperi de la llei", per Alfons Carreras

Els polítics dels partits unionistes i el mateix Cap d’Estat ens repeteixen constantment que cal complir la llei per damunt de tot. Això mateix sentíem en temps d’en Franco. 

Tots els països del món tenen el seu propi conjunt de lleis. Tenen lleis països com Veneçuela, Costa d’Ivori i Turquia. Hi ha països on els poderosos utilitzen les lleis per enfrontar-se als que defensen més llibertat i més justícia. 

El “Word Economic Forum” en el seu informe “The Global Competitiveness Report 2016” sobre 138 països, posiciona España al lloc 54 en l’apartat de qualitat institucional, en ètica i corrupció al 74, en el funcionament del sector públic al 83, en independència judicial al 65 i en favoritismes i decisions del govern al lloc 68. 

Polítics del PP, del PSOE i de C’s ens diuen sovint que tenim una democràcia consolidada. Ens hem de creure que vàrem passar del franquisme a una democràcia forta en pocs dies? La Constitució només s’ha reformat una vegada per afegir-hi l’article 135 que prioritza el pagament del deute per damunt dels drets dels ciutadans. I recordem que la reforma es va fer saltant-se la mateixa Constitució!

Quan els escolanets del sistema s’enfaden, perquè el sermó del Rei passa de TV3 al canal 3/24, estan fent comèdia. Al País Basc la televisió pública no l’emet, el sermó del Rei, i allà ningú no diu res. 


No s’ha de garantir la igualtat de tots els espanyols? 
Lleis? Les que convenen als que manen! 
Espanya és l’imperi de la llei per damunt de la democràcia i de la llibertat d’expressió.

Alfons Carreras
HGxI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada