dimecres, 14 de desembre del 2016

OPINIÓ: "L'estat parla de reformar la constitució per impedir la independència de Catalunya" , per Elvira Castell Juan

Aquests dies hem sentit a tort i a dret, i per contrarestar l'eufòria independentista, a tots els polítics contraris a la independència fer volar coloms sobre una possible reforma de la constitució espanyola, que tots sabem que és impossible.
 

Veig que disposen de centenars de tertulians que entren a les cases dels espanyols, i dels catalans mitjançant la radio i la TV, dia si, dia també, per convèncer-los de què la constitució pot ser modificada, però no expliquen que per modificar-la calen 3/5 dels vots del "Congreso de los Diputados" cosa que ara per ara és totalment inviable. Però pregunto: I en cas que es modifiques, Quins articles serien modificats? Cap per descomptat que fos favorable a Catalunya.

Després de la formació del Nou Govern espanyol i vist que els independentistes catalans estem sí o sí, decidits a fer un referèndum, ara alguns ens volen entabanar amb la reforma de la constitució. Però si fessin un repàs a l'historia veurien com sempre ens han enganyat amb alguna pastanaga ocasional.

Però això si, hi ha babaus que encara s'ho creuen, o millor dir que ho volen creure i que arrepapats a les seves butaques diuen que tot és molt complicat i que no hi ha remei. Ara bé, seran els primers a protestar quan el tren es retardi o tinguin llista d'espera per una intervenció quirúrgica.

No podem deixar-nos enganyar un altre cop. Ens hi va la dignitat, la llengua i la cultura, en una paraula la Identitat.


Elvira Castell Juan

HGxI

1 comentari:

  1. Hi ha babaus que encara s'ho creuen i petulants que pensen que ells aconseguiran capgirar allò en que els nostres avantpassats han fracassat...

    ResponElimina