dimecres, 23 de desembre del 2015

OPINIÓ: "Resposta a Endavant", per Teresa Calveras

Llegeixo amb sorpresa al diari digital “El Món” que Endavant manifesta que passarà el seu capital polític a Podemos. No acabo d’entendre les explicacions que donen, espero que les aclareixin i m’agradaria que rectifiquessin.

Em sap greu de veure que una formació política que afegia al seu nom “alliberament nacional” doni suport a un partit sucursalista, sorgit de les pantalles de la televisió, amb un discurs confús i poc clar.

Jo interpreto una mica diferent d’ells els darrers resultats electorals.

D’entrada la meva prioritat és Catalunya i les meves eleccions són les Catalanes, que van tenir un resultat clarament independentista amb una coalició que tenia un programa ben concret. En aquest programa hi apareix un pla d’acció que ens ha de portar a la independència passant per un procés constituent i un referèndum a banda d’una proposta d’un pla de xoc que és molt més rupturista que els programes de la majoria de partits d’esquerres.

No entenc que tenint un camí consensuat i votat per la majoria de la societat catalana, ara alguns diguin que aquest camí no els agrada i que en prefereixen un altre que, diuen, ens ha de portar al mateix lloc, però amb un recorregut incert i amb uns companys de viatge poc creïbles. Les coses ja són prou difícils, no cal que nosaltres mateixos les emboliquem més.

No ens hem de deixar enganyar per un discurs que no fa res més que continuar assenyalant el camí d’una tercera via que a moltes persones no ens sembla possible de portar a terme, que ja ha estat defensat per diferents partits, d’esquerres i de dretes, que ha estat desestimat i que sembla que és el que trien moltes persones o formacions polítiques que de la independència no en volen saber res però no ho volen manifestar clarament.

Aquest pas ja estava superat, no ens podem permetre de tornar enrere, les persones que el 27S vam votar independència ens ho mereixem. 

Aquest article també ha estat publicat el 24.12.2015 per "elPeriócico"

Teresa Calveras
HGxI

1 comentari:

  1. Els d'Endavant van cap enrere afegint-se a la colla de fracassats negociadors amb el Gobierno. Subestimen als qui els han precedit, deuen pensar que ells ho faran millor, innocents .....
    Pilar

    ResponElimina