divendres, 11 de desembre del 2015

OPINIÓ: "Canvi constitucional", per Alfons Carreras

Els cants de sirena sonen amb força, però la lletra és la mateixa de sempre. Per què els espanyols ens proposen canvis constitucionals a fi que ens sentim millor dins d’Espanya?

Us heu fixat que sempre parlen de les seves propostes, de les seves ocurrències i mai ens volen preguntar quines són les nostres? Paternalisme en estat pur és el que regalima dels discursos de la Sra Chacón, del Sr. Sanchez i del Sr. Rivera. Tots saben perfectament què ens convé a nosaltres, molt més que nosaltres mateixos. A més ens volen fer creure que aquests canvis que tan sàviament introduiran a la constitució per fer-nos un favor als catalans seran tan fàcils de fer com bufar i fer ampolles. Ah, clar, som en campanya!

Opino que els ciutadans catalans i espanyols són molt més madurs que els polítics que ens demanen el vot. Algunes veus autoritzades ens expliquen clarament que la reforma de la Constitució és pràcticament impossible. Està bloquejada per ella mateixa. Com una tanca que té la clau a dins. Sense clau no obres i sense obrir-la no tens la clau. Crec que els espanyols haurien d’entendre que la millor manera de modernitzar la Constitució és redactar-la de nou. No es va fer així el 78? Per què no tornar-hi ara?  


Amb voluntat política tot és possible. De passada ja no caldria que pensessin en l’encaix de Catalunya. Nosaltres, espero, ja haurem fet la nostra.

Alfons Carreras 

HGxI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada