dimarts, 15 de desembre del 2015

OPINIÓ: "Podemos", per Joan Xuriach


Xavier Domènech, candidat de la franquícia catalana de Podemos a les eleccions del 20-D, demanava fa uns dies "no girar l'esquena a la resta de pobles germans d'Espanya" doncs "el canvi existeix més enllà de l'Ebre". 

Crec que, històricament, els catalans ja hem fet prou el préssec i ens convé deixar el lliri que portem a la mà; qui vulgui peix que es mulli el cul. Encara estic esperant alguna veu col·lectiva (hi ha honorables excepcions individuals) denunciant els atacs que estem patint: ofec econòmic, Parlament intervingut, llengua perseguida o boicot a empreses i infraestructures. 

Si parlem del canvi més enllà de l’Ebre, una altra fal·làcia que no per repetir-la insistentment ho deixa de ser, em ve al cap la “multitudinària” manifestació de Podemos a Madrid del passat 31 de gener on hi va anar gent de tota Espanya i segons els organitzadors va congregar 300.000 persones que representen un 0,64% del total de la població espanyola. A tall d’exemple, les darreres Diades han reunit un 20% de tots els catalans. 

Les expectatives de vot de PP, PSOE i Ciudadanos se situen al voltant del 70%. Senyor Domènech, el veritable i únic canvi possible és la República Catalana.


Joan Xuriach
HGxI

Nota: Els diaris el Punt Avui i l’ARA han publicat aquest escrit 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada