divendres, 7 d’agost del 2015

Xavier Comas: "Catalunya és un país viable i de qualitat"

Recentment la sectorial Científics per la independència estan publicant un blog que considerem de força interès i que recomanem. En el darrer article, en Xavier Comas explica de forma magistral, argumentant i basant-se en infirmació contrastada i en opinions de personalitats i organismes de reconeguda solvència, que Catalunya és un país viable i de qualitat.

«Segons un informe recent del World Economic Forum, dels 34 països que tenen economies més competitives que Espanya, el 74% tenen menys habitants i, d’aquests, més de la meitat en tenen menys que Catalunya.»

Quatre números que ja ens donen una primera pista: «...Al món hi ha 193 països membres de l’ONU: 97 tenen una població superior i 96 una d’inferior als 7,5 milions de Catalunya. A la Unió Europea hi ha 15 països amb més població que la catalana i 13 amb menys...».

I sobre competitivitat: «... dels 34 països que tenen economies més competitives que Espanya, el 74% tenen menys habitants i, d’aquests, més de la meitat en tenen menys que Catalunya»,

«Què fa, doncs, que un país tingui alts nivells de competitivitat i de desenvolupament humà? La característica comuna dels països que puntuen bé en aquests àmbits és la qualitat de les seves institucions de govern».


Llegiu l'article sencer


___________________
L'autor: Xavier Comas i Angelet és llicenciat en economia per la Universitat Autònoma de Barcelona i doctor per The Johns Hopkins University. Des del 1977 viu als Estats Units. Va començar la seva carrera com economista teòric, ensenyant microeconomia i matemàtiques al Departament de Teoria Econòmica de la UAB. Posteriorment es va dedicar a projectes pràctics de desenvolupament internacional treballant per a diverses institucions públiques i privades. Ha estat prop de 25 anys al Banc Interamericà de Desenvolupament, a Washington, on va tenir diversos càrrecs, inclosos el d’assessor del president i fins al 2010 cap de la Institutional Capacity of the State Division. Ha treballat amb representants governamentals de nombrosos països de l’Amèrica Llatina, ajudant a formular i executar projectes en àrees com educació, salut, infraestructures, reforma judicial, mercats de treball, i seguretat ciutadana entre altres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada