dimecres, 18 de juny del 2014

CRÒNICA. Què passarà el 9N, a càrrec d'Antonio Baños

Foto: ANC Horta-Guinardó

En un acte organitzat per Òmnium Cultural a l'espai Boca Nord (El Carmel), el ponent Antonio Baños, veí de Nou Barris, es va mostrar molt obert i amb ganes de respondre a totes les preguntes del públic.

Antonio Baños és periodista i escriptor, membre de Súmateautor del llibre La rebelión catalana, on deixa anar frases com "el moviment independentista és el millor que li ha passat a Espanya en els últims anys".

Foto: ANC Horta-Guinardó

Baños, entusiasta i prudent al mateix temps, va remarcar la diferència entre "gent" i "poble". La "gent" vindria a ser aquells ciutadans que amb la seva passivitat davant dels governants deixa que les coses, simplement, passin; el "poble" som aquells que fem que les coses passin, el sector actiu i compromès de la societat, el sector que determinarà a les urnes la política que es farà i el país que volem

El "poble" és avui, a Catalunya, una força majoritària i organitzada capaç de canviar les coses per l'única via possible: la democràtica.

El 9N és el dia que decidirem (no-no o sí-sí): continuar dins el mateix règim monàrquic o constituir-nos en un modern estat europeu. Només depèn de nosaltres i del fet capdal d'anar a votar de forma massiva.

L'endemà de la consulta no serem automàticament independents, tot just haurem començat el camí per formar el nou Estat. Ni la consulta ni la independència no són un objectiu en ells mateixos, sinó un mitjà que ens permetrà disposar de les eines que ens dóna un estat propi per autodeterminar-nos, gestionar els nostres recursos i bastir les nostres polítiques en tots els àmbits.

1 comentari:

  1. Agrair als companys de Súmate per l'excel·lent tasca que estan fent per tots aquests barris. És importantíssim.
    Gràcies

    ResponElimina