dimarts, 16 d’octubre del 2012

Mentre al Regne Unit dialoguen, a l'Estat espanyol amenacen

"El Regne Unit no pot mantenir-se unit com a país sense el consentiment dels escocesos”, va assenyalar Cameron a un grup de periodistes. “Vull ser el primer ministre que mantingui el Regne Unit com a tal, però crec que cal respectar els escocesos. Ells van votar per un partit que volia fer un referèndum sobre la independència. He garantit que puguin celebrar aquest referèndum de forma que sigui decisiva, legal i justa”. El resultat de la consulta serà vinculant, segons s'han compromès les dues parts. 

Cameron: "El Regne Unit no pot mantenir un país en el seu si contra la voluntat del seu poble"



Efectivament, així és com ens hem de veure els catalans: aguantant improperis de l'alçada d'un campanar. Des del Gobierno de España, l'amenaça (ús de la força per impedir un referèndum democràtic) i el foment de la por com a única resposta. Un comportament propi d'un estat totalitari inaudit en el marc de la UE.


L'Assemblea ara té el repte d'eixamplar la base social que està a favor de la independència i es preparen actes i xerrades sobretot a l'àrea metropolitana, una zona on tradicionalment el sobiranisme ha arrelat poc. També es debaten altres campanyes de sensibilització, com per exemple una que combati la por a la independència. Es tracta de donar arguments raonats i sensats a favor de l'estat propi català per desmuntar les tesis catastrofistes que asseguren que Catalunya entraria en una crisi galopant, gairebé apocalíptica, si se separés de l'Estat espanyol (Font).

Informacions relacionades:

>> Mas dice a Cameron y Salmond que su referéndum es un "referente internacional"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada