dimarts, 30 d’octubre del 2012

Les institucions es posicionen a favor de la Independència

Les Universitats públiques del nostre País s'han pronunciat a favor del referèndum d'autodeterminació que es va votar per majoria al Parlament. El el document que han signat s'hi manifesta que "el poble català pugui decidir lliurement i democràticament el seu futur col·lectiu". (+ info)


Òmnium cultural, l'entitat que va convocar i organitzar la manifestació pel dret a decidir del juliol de 2010 (en resposta a la sentència judicial contra l'Estatut de Catalunya), la més multitudinària de la nostra història després de la manifestació de l'última Diada, també s'ha pronunciat solemnement insta els diputats que formaran part del pròxim Parlament a "ser conscients que aquesta ha de ser l'última legislatura d’un parlament autonòmic'. (+ info). Podeu veure el discurs íntegre de Muriel Casals AQUÍ.



Els empresaris també estan a favor que Catalunya disposi d'un Estat propi. Dos de cada tres empresaris de la PIMEC responen en una enquesta que són partidaris d'un estat propi (>>VEGEU VÍDEO). El president de l'entitat ja va assegurar que els empresaris no posarien traves al procés que ha iniciat Catalunya. A més, 9 de cada 10 estan a favor de recaptar els propis impostos. La PIMEC s'ha mostrat sorpresa per la contundència dels resultats, i s'ha reafirmat a no posar pals a les rodes al procés. Una de les raons de l'augment del sobiranisme entre l'empresariat és la falta d'inversions en infraestructures, que segons el 85,6% dels enquestats perjudica els seus negocis. L'estudi també reflecteix que a 6 de cada 10 empresaris els preocupa poc o gens un possible boicot als productes catalans. (Font)

Aquestes són les principals institucions catalanes que aquesta setmana s'han posicionat clarament a favor del projecte sobiranista iniciat pel nostre Parlament, màxim representant de la voluntat dels catalans.

I avui mateix llegim al diari que els comerciants se sumen també a la reivindicació pel dret a decidir. El President de la Confederació de Comerç de Catalunya, Pere Llorens, ha dit que el que els ciutadans catalans decideixin en un eventual referèndum, "estarà bé", perquè "el client sempre té raó".

Notícia relacionada: 

Antoni Abad: «Gran part de la societat catalana ha dit prou»

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada