dimecres, 5 de setembre del 2012

CRÒNICA Horta-Guinardó per la Independència omple de gom a gom la Seu del Districte

La Marxa cap a la Independència arriba al barri anotant-se un èxit rotund. Horta-Guinardó per la Independència omple de gom a gom la Seu del Districte


Unes tres-centes persones ens hem manifestat pels carrers del barri amb un objectiu ben clar: manifestar el nostre desig que la independència de Catalunya arribi al més aviat possible. La "Marxa", organitzada per HGxI, ha transitat pels carrers Lepant, Sardenya i Pi i Maragall corejant amb entusiasme consignes que eren acompanyades pels clàxons espontanis dels cotxes que transitaven per la Ronda del Guinardó o pels aplaudiments i crits d'ànims dels vianants, sorpresos per la munió de banderes estelades. 


A la Sala d'Actes de la Seu del Districte, on s'ha dirigit la nombrosa comitiva, hi regnava un ambient que anava més enllà del sentiment patriòtic: la gent ja no té només un somni, sinó que té el convenciment que aquest somni serà una realitat ben aviat. Aquesta determinació és palpa en tots els actes que sota l'empara de l'Assemblea Nacional Catalana s'estan celebrant en cada poble, ciutat o barri del territori.


Els parlaments, a càrrec de Francesc Quintana (Coordinador d'Horta-Guinardó per la Independència), Lluís Vila (membre del Consell Permanent de l'ANC), Jordi Coronas (Conseller del Districte) i de Francina Vila (Regidora del Districte) han subratllat tots el paper decisiu que la societat civil té ara mateix en l'avenç cap a les nostres llibertats nacionals i el fet que ens trobem en un moment històric,  sense retorn, que avança inexorablement. S'ha fet esment dels greuges que patim (una crisi general accentuada per l'espoli fiscal a què ens sotmet el Govern d'Espanya), però també del nostre enorme poder: un sobiranisme obert i integrador, regit per les lleis de la democràcia, i una vocació europeista.

Lluís Vila. El seu discurs va ser interromput diverses vegades amb aplaudiments i crits d'independència.



Com ha dit la Regidora, els catalans som un poble que, si hem caigut set vegades, ens n'hem aixecat vuit. Però ara, com ha assenyalat en Lluís Vila, Catalunya ja ha dit prou i ens manifestarem l'11 de setembre amb un clam inequívoc: Catalunya, proper Estat d'Europa.



Tot i que no hi havia cap torn obert de paraules, persones del públic no es van poder estar de fer intervencions espontànies. Una senyora gran exclama "No patiu pels diners, si som capaços de recaptar quatre milions d'euros en la Marató de TV3 per la pobresa, imagineu-vos quan en facin una per la Independència", i un jove etziba a la Regidora de CiU "Penjeu l'estelada i així veurem si esteu pel pacte fiscal o per la Independència".


El moment en què la Regidora de CiU desplega l'estelada que Horta-Guinardó li entrega perquè "la pengi a la Seu del Districtei no la despengi fins al dia de la Independència".


Detall d'una Sala de Plens on no hi cabia ni una agulla.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada