dijous, 24 de setembre del 2020

Parlament d'en Josep Solé a la Diada 2020

Les pensions són un dret fonamental del contracte social entre generacions. Les pensions no surten d’una guardiola o d’un compte on s’han anat posant els estalvis dels treballadors. Els que avui treballen estan pagant l’import de les pensions dels jubilats.

Tots els treballadors assalariats i els autònoms contribueixen a pagar les pensions amb quasi un terç del seu salari i durant molts anys, fent un extraordinari sacrifici personal, familiar i social. Les pensions són un mecanisme bàsic de redistribució de la riquesa del país. Pensions i salaris són motors importantíssims de l’economia perquè estimulen el consum de béns i serveis.

Les pensions són econòmicament viables a una Catalunya independent. 

Actualment al nostre país hi ha 2,55 treballadors actius cotitzant per cada jubilat, molt per sobre el nivell espanyol. Això vol dir que en una Catalunya independent el finançament de les pensions estaria assegurat fins i tot en el cas que la nostra economia només creixés com ara, que està frenada per l’Estat espanyol.

Serà tasca de tothom, una vegada aconseguida la independència, de col·laborar en l’elaboració i l'aprovació d'una llei més justa i equitativa que millori la vida de totes les persones que viuen al nostre país. 



 

Les pensions són imprescindibles per mantenir la cohesió social i la independència és la millor garantia de futur per assegurar als nostres fills i néts, aquest dret fonamental.


Josep Solé

HGxInd 

Text anterior 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada