divendres, 18 de setembre del 2020

Parlament d'en Josep Lluís Torres a la Diada 2020

El millor país del món

La fundació de la República Catalana és una necessitat urgent perquè l’egoisme i la irresponsabilitat d’aquells que han pretès durant segles dominar tota la península, des del centre, ens ha portat a una situació insostenible. 

El sistema de salut està en perill. Els avenços científics i tecnològics ens han permès tenir una qualitat de vida inimaginable poques dècades enrere. Fins fa ben poc l’esperança de vida era vint anys més baixa. I no tan sols això, la vida era miserable per moltíssima gent. Moltes criatures no tenien mare perquè no va superar el part, un percentatge molt gran de pares i mares havien de veure patir i morir els seus fills per malalties que ara es curen o es poden evitar amb les vacunacions. Les operacions quirúrgiques eren molt traumàtiques i no ens podem ni imaginar com era la vida sense anestèsia: un malson. 

Encara hi ha molta feina a fer en l’àmbit de la salut, encara hi ha molta gent que pateix. Calen molts recursos per fer arribar a tothom els mitjans que la ciència i la tecnologia han posat al nostre abast. A més, cal seguir fent recerca per trobar solucions a malalties per les quals encara no tenim remei. 

L’actual pandèmia del COVID-19 n’és un exemple cridaner. Hi ha molta feina a fer i calen recursos. Fins ara, amb el sistema autonòmic hem anat millorant a poc a poc i amb molts esforços per part de tothom, en particular dels professionals de la salut, però el sistema és insostenible sense un estat responsable i just. 

Uns quants al centre volen tot el pastís i el deute no para de créixer. Cada kilòmetre de tren inútil resta diners que es podrien invertir en salut. No podem perdre més temps. La República Catalana permetria fer un ús racional dels recursos. Els diners no es malbaratarien i podríem apuntalar i millorar el sistema de salut i fer recerca de cara al futur. Podria ser un exemple per altres nacions del món. 


 

No ens ha de fer vergonya pensar que volem el millor país del món. El millor país no perquè haurem obligat a ningú a parlar la nostra llengua, ni perquè haurem propagat una religió per justificar l’espoli d’altres pobles. Serà el millor país del món perquè serà un país de dones i homes lliures i solidaris, preocupats per la salut i el benestar de tots els seus ciutadans.


Josep Lluís Torres 

HGxInd

Text anterior

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada