dimecres, 5 de febrer del 2020

OPINIÓ: "Avís per a navegants", per Teresa Calveras

Quan s’acabi el judici a la cúpula dels Mossos en podrem parlar amb més seguretat però ara ja hi ha indicis de quina serà la sentència que tindran el Major Trapero i els seus companys de judici i, malauradament, no sembla pas que hagi de ser exculpatòria.

Ja hem vist que ha quedat ben clar que el Major no era independentista, que de fet treballava per mantenir Catalunya dins l’estat espanyol i sembla que aquest fet l’hauria d’exonerar però, ai las, això segurament no passarà perquè pertany la policia catalana, els Mossos; és un bon professional com es va manifestar el 17 d’agost de 2017 i, per sobre de tot això, és català. I aquests fets són els que compten en realitat.


Segurament el Major Trapero és ingenu, tal com ho són molts dels catalans no independentistes del nostre país, que es pensen que la repressió no té res a veure amb ells. Però no és pas així. Quan des de l’estat no s’inverteix en infraestructures a Catalunya ens afecta a tots; quan es descapitalitza el govern de la Generalitat i se li impedeix gestionar amb generositat sanitat i educació ens afecta a tots; quan amb el 155 es va deixar pràcticament sense cap ajuda econòmica molts dels serveis socials que treballen a Catalunya va afectar tothom que necessités aquests serveis pensés el que pensés; quan es procurava que marxessin les empreses es feia per empobrir el país i a tots els seus habitants; quan es criminalitza els nostres mestres es perjudica tots els nens i nenes, nois i noies, els fills de tots.


Podríem continuar i no acabaríem perquè els exemples els podem trobar en tots els sectors econòmics i en tots els ambients del nostre país; tots som al mateix vaixell i tots patim de la mateixa manera les agressions de l’Estat espanyol.


Defensar un estat que governa contra els seus ciutadans no és cap bon negoci per a ningú.


Teresa Calveras
HGxInd

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada