dilluns, 10 de juliol del 2017

OPINIÓ: “Las perlas de septiembre”, per Maria Gemma Cerezo Pumariega

Quan vaig llegir algunes de les frases que havien dit González, Aznar i Rodríguez Zapatero respecte al referèndum de Catalunya, em va fer l’efecte que estava llegint “Las perlas de septiembre”; els que teniu una certa edat recordareu que era una publicació que recopilava tots els disbarats que els alumnes havien respost en els exàmens i crec que els tres expresidents són dignes de figurar-hi.

Felipe González diu: “La llei del referèndum és un nyap propi de Nicolàs Maduro”. Si no vaig errada és l’oposició als chavistes qui demana un referèndum a Veneçuela i és precisament Maduro qui s’hi nega amb la mateixa contundència i fora raó que Rajoy. Senyor González, qui és equiparable a la dictadura veneçolana és l’Estat espanyol, no l’independentisme.

José M. Aznar diu: “Abans que Espanya, es trencarà Catalunya” No sé ben bé a què es refereix quan diu “trencarà”, si es refereix a la unitat política del territori, no em consta que cap part de Catalunya es vulgui separar de la resta; si el que vol dir és que hi ha diversitat d’opinions li he de donar la raó, mal aniria que no fos així; per això volem un referèndum, per saber què vol la majoria.

I la joia de la corona! José Luís Rodríguez Zapatero diu: “Els referèndums són armes completament negatives, i qui perd vol la revenja”. Vaja, s’acaba de carregar una de les bases de la democràcia, el sufragi universal! Si els referèndums són tan dolents, deu voler dir que els resultats tampoc són bons. 


Bé, comencem a anul·lar tots els resultats dels referèndums convocats per l’Estat espanyol, el primer de tots el que va aprovar la constitució.


Maria Gemma Cerezo Pumariega

HGxI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada