dimarts, 4 d’abril del 2017

OPINIÓ: "La visita de Rajoy ", per Leonci Petit Torner


Què ha vingut a fer a Barcelona? 

Rajoy, amb les seves propostes milionàries per a les infraestructures, ha vingut a comprar/vendre els catalans per tal de distreure'ns i dividir-nos per raó del procés democràtic i pacífic cap a la independència que el PP mateix ha provocat per no entendre o no voler entendre el que passa a Catalunya després de l'Estatut.

 La seva visita l'he vista com una mofa als catalans i, alhora, una incapacitat política: s'adreça a l'empresariat interessat i defuig la visita a la Generalitat, és a dir, al poble, la demostració que la seva proposta és enganyadora com sempre acostuma. Què més ha vingut a fer? A dir-nos, altra volta, no al referèndum (pactat o no), però amb la seva visita, ell mateix ha començat la campanya pel no, quan se celebri.

Rajoy, invocant la Constitució, ens vol negar el dret a decidir, un dret que és anterior a la mateixa Constitució, innegable als ciutadans, per decidir qui som i què volem ser.

Ningú més pot decidir per nosaltres. I quina ha de ser la nostra resposta? El referèndum (pactat o no), serà el moment decisiu del procés català, la manera de respondre massivament a la judicialització i penalització dels nostres representants polítics encausats per ser fidels al mandat de les urnes. Anar a votar el dia del referèndum, de manera massiva i decidida serà la demostració fefaent de la dignitat d'un poble que no es deixa comprar o vendre per res.

 Leonci Petit Torner

Article publicat a  el PuntAvui

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada