dissabte, 29 d’abril del 2017

OPINIÓ: "Evitem la corrupció", per Alfons Carreras

­
Les presons es van omplint lentament de personatges relacionats amb la vida política d’aquesta farsa democràtica que durant tant temps ells mateixos ens han venut com a modèlica. La corrupció a l’Estat espanyol és i ha sigut sistèmica. 

Cal lluitar contra la corrupció? No, ja no hi ha temps. Les eines que té l’Estat per fer-ho ja es veu que són ineficients i. mentre es jutgen corrupteles que van començar fa molts anys, qui ens assegura que no n’hi ha d’altres en marxa que encara no sabem i que no es jutjaran fins d’aquí a massa temps? El que cal és crear un sistema que eviti la corrupció, que sigui molt difícil que apareguin ecosistemes on la corrupció neixi, creixi i es reprodueixi. 

Ens cal un nou Estat. Ens cal copiar els estats més nets i transparents, no cal inventar gaire. Limitem mandats, limitem sous, reduïm les despeses electorals, que es publiquin els comptes dels partits i les agendes diàries dels càrrecs electes. Garantim la restitució total de les sumes defraudades, establim un nou sistema de finançament de partits, eliminem les llistes tancades, eliminem la disciplina de vot, expulsem directament els parlamentaris que menteixen, facilitem les denúncies per corrupció i que no prescriguin els delictes, establim sistemes de total transparència i de supervisió i control ciutadà. 

Sistemes per assegurar que es compleixen les promeses electorals. Fem que els càrrecs electes siguin de veritat els representants dels votants. Fem un sistema judicial independent, dotem-lo de mitjans preparats i eliminem indults i aforaments. Acostem els polítics a la gent. 

Això és el que volem molts catalans més enllà de si som de dretes  Alfons Carreraso d'esquerres, volem ser demòcrates, volem participar en un veritable procés constituent. Els qui s’amaguen darrere les lleis i tenen el no com a resposta són esclaus i vividors d’aquest sistema polític espanyol que està fent aigües per tot arreu i que és incapaç de garantir els drets més fonamentals dels ciutadans.

Alfons Carreras
HGxI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada