diumenge, 5 de juny del 2016

CRÒNICA: Taller de recursos per trobar feina al Carmel

El dissabte 4 de juny ha tingut lloc a la Biblioteca Juan Marsé del barri del Carmel el Taller de recursos per trobar feina, taller que veníem anunciant aquests darrers dies. El Taller ha estat organitzat per l'Assemblea Territorial d'Horta-Guinardó de l'ANC i dut a terme de manera força solvent per un equip de companys de L'Assemblea Territorial de Badia del Vallès.

DSC_1124  

Coneixedors d'edicions anteriors d'aquest Taller (aquest d'avui ha estat la quarta vegada que l'imparteixen) ens va semblar molt adient portar-lo també a un dels nostres barris, El Carmel, que pateix especialment els efectes dramàtics de l'atur i la manca d'oportunitats de treball. No cal dir que els companys de Badia van acceptar encantats la invitació i ens han encomanat la seva empenta i el seu entusiasme. I, precisament per la clara voluntat de servei als veïns d'aquest Taller, la Biblioteca Juan Marsé ha cedit gratuïtament la seva sala multimèdia per poder-lo fer.

La gent que ha participat al Taller ha pogut descobrir la utilitat de les xarxes socials en el procés de buscar feina i com, amb aquest objectiu, poder fer-ne un bon ús. Ha conegut com definir i valorar les pròpies aptituds i adquirir confiança i autoestima. Ha pogut saber com preparar una entrevista de feina i quines actituds al moment de fer-la poden ajudar o perjudicar. I també, evidentment, com elaborar i presentar un bon currículum, que pugui ser llegit amb interès per qui haurà de decidir a qui contractar. Contingut a part, l'estructura, la composició, la tipografia, la fotografia... i, perquè no?, l'originalitat. Factors tots ells molt importants a l'hora de transmetre d'una manera amena i rigorosa els mèrits propis.

DSC_1113

A la darrera part del Taller s'ha començat a posar en pràctica l'elaboració d'un currículum de cada un dels participants, amb l'assessorament i ajuda dels formadors, que a partir d'aquest moment en faran un seguiment, aclarint qualsevol dubte i aconsellant els qui ho necessitin. I, com no podia ser d'altra manera, una estona d'intercanvi d'experiències de manera distesa i amena, molt més útil del que a primera vista pot semblar, ha tancat la trobada tot compartint un complet aperitiu amb el que s'ha obsequiat als participants.

DSC_1112

A la presentació inicial s'ha deixat clar que aquest Taller estava organitzat per l'ANC i, donada la composició quasi exclusiva de persones immigrades entre els participants, s'ha fet esment de la nostra raó de ser i objectiu darrer, que no és altre que assolir la independència. Actes com aquest hem pogut comprovar que són percebuts com una manera de posar-se al costat de la gent, entenent i compartint els seus problemes i, sobretot, amb la intenció d'ajudar a trobar solucions. I això és demostrar amb fets, per petits que siguin, quina mena de país volem

Veieu més imatges del taller 

Lluís Manyoses
HGxI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada