divendres, 4 de març del 2016

OPINIÓ. "L'ANC 2016-2017", per Jaume Marfany

La importància de l'ANC provoca que, políticament parlant, tothom vulgui incidir-hi, tothom vulgui tenir-hi com més influència millor, per intentar conduir-la en la "bona" direcció dels seus propis interessos partidistes. La "politització", en el sentit partidista del terme, és el principal mal a evitar dins de l'ANC.

[...]

Per evitar, d'una banda, aquestes desviacions en el si de l'ANC i, de l'altra per aconseguir un funcionament molt millor com a organització, en la propera Assemblea General s'abordaran, sens dubte, alguns canvis importants en els Estatuts i en el Reglament de Règim Intern.

[...]

L'ANC continua sent l'organització clau, decisiva, que ens ha de permetre enfrontar-nos amb garanties d'èxit a l'Estat espanyol i a tots els seus intents d'acabar amb el procés d'independència. El paper de l'Assemblea durant els propers mesos haurà de basar-se en uns punts fonamentals:

Política no partidista i unitat d'acció. A hores d'ara, L'ANC és l'única organització de la societat civil que té capacitat per aconseguir aquesta unitat d'acció tan necessària per fer avançar el procés amb pas ferm i segur. La seva capacitat de lideratge, el seu poder de convocatòria, la força que li concedeix la seva implantació en el territori i la confiança que hi diposita moltíssima gent d'ideologies diferents, l'obliguen a assumir la responsabilitat de ser, com fins ara, el garant del propi procés.

[...]

Procés constituent i majoria social. L'ANC, durant els propers mesos, ha de ser un element cabdal també dins del Procés Constituent, posant totes les seves assemblees territorials, sectorials i exteriors al servei d'aquest procés de participació. Aquest és possiblement l'espai que ens ha de permetre ampliar de manera inqüestionable la majoria social favorable a la República catalana.

[...]

Llegiu l'article complet a Tribuna.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada