dimarts, 9 de febrer del 2016

CRÒNICA: "Naltros també vam baixar a Amposta", per Àngels Bernal

El diumenge 7 de febrer, a tres quarts de vuit del matí, 52 persones de les territorials de Nou Barris i d’Horta–Guinardó vam baixar cap a Amposta, per defensar el territori contra el Pla Hidrològic de la conca de l’Ebre aprovat el passat mes de gener pel govern del PP.


A dos quarts de dotze deixàvem l’autocar al Parc de Xiribecs i  ens afegíem a la concentració. La nostra pancarta (força fotografiada) i moltes d’altres feien evident que gent d’arreu del país havíem respost a la crida en defensa del Delta de l’Ebre.

L’hora prevista per començar la manifestació era les dotze,  però, vam començar a caminar a partir de la una. Era ple de gom a gom!

Amb ritme festiu, els crits de “Lo riu és vida” i “No al transvasament” van ser els més repetits. Tampoc no hi va faltar “Visca les Terres de l’Ebre!” i “In-inde-independència”.



Cap a les dues vam compartir paella amb 2.600 persones.  Paella i... entremès, pa, beguda, gelat, cafè i copa. No hi va faltar música ni jotes. Tot molt ben organitzat per l’ANC de les Terres de l’Ebre.

Durant el dinar, l’alcalde d’Amposta, el president de l’ANC i representants de la Plataforma per la Defensa de l’Ebre i de l’ANC de les Terres de l’Ebre es van dirigir als assistents manifestant un cop més el rebuig al Pla Hidrològic, constatant que som un país cohesionat, amb respecte pels regants de les terres de ponent, i reclamant independència.



A les cinc, contents d’haver contribuït a reivindicar un  ecosistema sostenible, pujàvem a l’autocar. A quarts de vuit entràvem a Barcelona.

Podeu veure més fotografies en aquest enllaç

Enllaços a la Plataforma en Defensa de l'Ebre:



Àngels Bernal
HGxI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada