dissabte, 14 de novembre del 2015

OPINIÓ: "Vergonya", per Gemma Cerezo

Quina vergonya! 

Em fa vergonya que en el meu carnet d’identitat posi nacionalitat espanyola i que a Europa se m’englobi dins de les persones a qui representen aquests polítics de tragicomèdia, aquests polítics que no fan més que omplir-se la boca amb paraules com democràcia i estat de dret i no s’adonen que, dites per ells, són paraules buides, sense cap sentit. 

És democràcia portar sistemàticament al TC les lleis aprovades en un Parlament que ha sortit de les urnes? És democràtic que dotze senyors, a qui ningú ha escollit, passin per sobre de les lleis votades al Parlament? És democràtic suspendre i deixar sense efecte, ni que sigui temporalment, una resolució aprovada a la Cambra catalana? És democràtic amenaçar d’incórrer en responsabilitats penals els membres de la Mesa, el president i alguns consellers pel “greu delicte” d’haver debatut sobre un tema tabú per a l’Estat espanyol? On és l’estat de dret que prediquen si fins i tot l’opinió pot ser causa d’acabar a la presó?

La senyora Arrimadas va dir, en el debat de la moció, que no ens podíem considerar “colonitzats” perquè “on s’havia vist una colònia amb parlament propi?”; quin parlament, senyora Arrimadas? Un parlament de joguina perquè vostès no el deixen fer la seva feina? Un parlament que per aprovar les seves lleis ha de demanar permís als amos de Madrid?

Els suggereixo que s’informin ben bé dels conceptes “democràcia” i “estat de dret” i que actuïn en conseqüència. No avergonyeixin més els qui de cor se senten espanyols ni els que només tenim la nacionalitat espanyola en el carnet d’identitat. 


Gemma Cerezo
HGxI

1 comentari: