divendres, 20 de novembre del 2015

OPINIÓ: "Cansament", per Alfons Carreras

Fa uns dies que estic desconnectat de la política per raons personals i els detalls de com evoluciona el nostre procés cap a la independència i com van les negociacions entre les dos formacions no els he pogut seguir. 

Aquest matí sí que he pogut agafar el diari i llegir-lo amb calma, calma que se m’ha esvaït quan he vist algunes declaracions que m’han semblat forassenyades. El Sr Iceta oferint mà estesa als de JuntsxSí sempre i quan rectifiquin i reneguin del manifest d’inici del procés ja aprovat al Parlament. Crec que és d’un cinisme descomunal fer una oferta d’aquest tipus perquè està demanant als seus oponents que No facin allò que hi ha al programa i pel qual més d’un milió sis-centes mil persones els hem votat. 




Vostè, Sr Iceta sap què és la democràcia? O és que després de passar tota la seva vida en un partit amb llistes tancades ha perdut la noció de democràcia i de decència? Es pot demanar a una altra formació que traeixi els seus votants? 



Després de perdre la calma amb aquesta notícia, amb la següent no m’he pas tranquil·litzat. La Sra Colau opina que el que està passant és degut al fet que no hi ha una majoria suficient! Vostè també s’apunta a aquesta cançoneta? Vostè que és alcaldessa d’una ciutat tan important com Barcelona amb una minoria? També afirma que el procés està encallat perquè s’estan cremant etapes i el que cal és treballar per al referèndum. Molt bé, i on queden aquelles proclames enceses sobre el fet de que tenim una crisi social que demana un pla urgent d’atenció als més desvalguts? Ara ja no té pressa? Ara a vostè l’interessa més parlar d’aquest referèndum que ja hem demanat per activa i per passiva? O tot això és estratègia electoral i haig d’entendre que vostè ja no es dedica a fer nova política i s’apunta al carro de la vella i per tant no cal ser massa coherent sinó pràctic?

Sàpiguen que els ciutadans que creiem que la política i l’exercici de la democràcia són l'únic camí per sortir de la greu crisi de principis i econòmica que estem patint comencem ha estar molt cansats de tot plegat. Continuarem exigint compromís i sobretot coherència entre programa i acció política


Sr Iceta i Sra Colau, després del 27s hi ha dues formacions polítiques que intenten aplicar els seus programes i no trair els seus votants. Que sigui difícil que es posin d’acord és natural i els electors no hem de fer altra cosa que encoratjar-les perquè s’entenguin. I no admeto que se'ls inviti a fer traïcions ni tampoc a que ningú negui l'existència d’una majoria.

Alfons Carreras
HGxI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada