dimarts, 3 de novembre del 2015

OPINIÓ: "Populisme i corrupció" per Joan Xuriach Fusté


Quantes vegades hem sentit dir a certs polítics que acabaran amb la corrupció? Aquesta promesa -que encara segueix donant vots- és senzillament irrealitzable. La corrupció és inherent a la condició humana i els polítics són un reflex dels ciutadans que els votem. 

Una de les raons de pes per construir la República Catalana és aconseguir una veritable separació dels tres poders que constitueixi una base ferma i sòlida per acabar amb la... impunitat de la corrupció. 

La connivència a Espanya entre monarquia, partits polítics, jutges, fiscals i militars ho fa inviable del tot. No més jutges nomenats pels polítics de torn, no més fiscals nomenats pels polítics de torn, no més intromissions en el món judicial per part dels polítics de torn. Acabem amb la sensació de que no tots els ciutadans som iguals davant la llei. Prou de judicis que s’eternitzen, no més d’un any entre l’inici i la sentència dels casos. 

Amb els diners que , per fi, administrarem, evitarem l’alentiment crònic dels processos judicials. Hi haurà corruptes, com a tots els països, però cap en llibertat. Aquest és l’objectiu: no utilitzar políticament la corrupció, fer justícia.

Joan Xuriach Fusté
HGxI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada