diumenge, 18 d’octubre del 2015

OPINIÓ: «Negociacions», per Gemma Cerezo

No acabo d’entendre la negativa aferrissada de la CUP a investir Artur Mas com a president. És veritat que durant la campanya es van atipar d’assegurar que aquest punt era innegociable, però m’agradaria fer-los unes reflexions per si es poden replantejar la seva decisió.

Primer de tot he d’aclarir que ni la formació CDC ni el senyor Mas en particular han comptat mai amb la meva simpatia ni amb el meu vot i que, en condicions normals, no em faria cap il·lusió de tornar-lo a tenir com a president; el que passa és que no estem vivint unes condicions normals

Sembla que el principal escull és perquè, segons la CUP, va ser el responsable de les retallades; i en això discrepo. Darrere la política que va dur a terme el president hi havia el programa de CiU, que, per altra banda, era el que majoritàriament havia votat la gent (recordem que sempre que ha estat investit ha estat la llista més votada), en tot cas, i deixant a banda que amb la paga tan minsa que ens passa l’Estat no es poden fer miracles, el responsable de les retallades és CiU i sembla que no té cap impediment a investir un altre membre de CDC. Aquest cop, però, qui hi haurà darrere del proper president serà una coalició on hi ha representades diferents opcions polítiques.

També argumenten que no poden investir algú corrupte i en això estic del tot d’acord amb ells (CUP), la corrupció és una línia vermella que penso que no es pot creuar, però aquest no és el cas d’Artur Mas; poc abans de les anteriors eleccions, mitjans afins al govern espanyol ja van llençar un globus sonda acusant-lo d’irregularitats i al final tot va acabar en foc d’encenalls i segur que van aixecar totes les estores de casa seva per mirar amb lupa la pols que hi pogués haver: si no van trobar res, és que no hi havia res. 


Si tinguessin una raó més sòlida per portar-lo als tribunals utilitzarien altres vies que no pas el litigi per posar les urnes al carrer, posant-se en evidència davant del món.

En aquest moment el més important és avançar en el procés, en això tant Junts pel Sí com la CUP estan d’acord; ningú pot negar que el president Mas ha estat una peça fonamental en aquest procés; és clar que hi ha d’altres persones a Junts pel Sí tant o més capaces que ell per a tirar el procés endavant; i és entre tots que l’hem de dur a terme independentment de qui el lideri. 


Però pensem en Europa; fins ara no ens han pres seriosament, no saben ben bé de què va tot plegat i el referent que tenen és precisament Artur Mas; si ara el canviéssim no seria contraproduent? És una persona coneguda i ben considerada, enviar-n’hi una altra seria tirar uns quants passos enrere. Ens convé posar-ho fàcil als veïns europeus perquè no faran gaires esforços per entendre’ns.

Una altra de les raons per les quals penso que fóra bo que continués és: no donar el braç a tòrcer davant del govern espanyol. Se’l volen treure de sobre com sigui, personalitzen damunt d’ell tot el moviment independentista i no saben com fer-s’ho per inhabilitar-lo; els hem de fer la feina? Si volen que l’inhabilitin un cop investit democràticament i continuïn fent el ridícul davant del món.

Estem en un punt molt delicat i cal pensar amb el cap, no amb el cor ni amb l’estómac.

Gemma Cerezo
HGxI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada