divendres, 16 d’octubre del 2015

OPINIÓ: "Carta oberta als membres de l'ANC", per Teresa Calveras

Estem desconcertats: I què hem de fer ara nosaltres?

En aquests moments en que tothom està una mica nerviós esperant que passin coses és fàcil mostrar la nostra frustració acusant els principals actors polítics d'aquesta aparent inactivitat.

Ara estan actuant els partits que, uns més que altres però tots una mica, continuen practicant polítiques partidistes i nosaltres ens ho mirem i ens sentim impotents perquè considerem, amb raó, que hem contribuït, i molt, a arribar aquí on som, que hem votat, que ja ningú compta amb nosaltres i que no tenim cap manera d'influir en tot el que està passant ara.

Però és així realment? Què hem de fer des de l'ANC ara?

Per a mi el que hem de fer és estar vigilants i procurar mantenir la neutralitat i la pluralitat que han estat fins ara la nostra força i la nostra riquesa. 


Mantenir-nos vigilants perquè hem de poder pressionar d'alguna manera els partits per tal que arribin a un acord.

Mantenir la neutralitat perquè hem d'esforçar-nos per analitzar i valorar els esdeveniments sense prejudicis i sense decantar-nos ni a una banda ni a una altra. I això és difícil perquè la majoria de nosaltres tenim la nostra opinió formada i sabem molt bé el que ens agradaria que passés però, des del punt de vista integrador i transversal de l'ANC, no podem exercir aquesta pressió en cap sentit.

I mantenir la pluralitat perquè aquest fet no impossibilita que puguem manifestar opinions diferents perquè, com a persones individuals que som, cadascú és lliure de decantar-se políticament cap a opcions polítiques diverses, i això és bo. 


En les darreres cartes publicades al blog i escrites per membres del grup de Mitjans de Comunicació podem veure diferents opinions que són un exemple d'aquesta tant positiva pluralitat. De fet, això és el que tots i cada un de nosaltres hem fet durant aquests darrers anys: tenir la nostra opinió particular i, malgrat aquest fet, continuar dins l'assemblea treballant per aconseguir el nostre objectiu: aconseguir la independència i poder crear la nova República Catalana. 

Continuem tenint un repte impressionant davant i no ens hem de desanimar. El nostre programa ha de ser treballar per eixamplar la majoria favorable a la independència però també mantenir-nos informats, debatre i contrastar idees per tal d'allunyar tant com sigui possible prejudicis i idees preconcebudes.

Teresa Calveras
HGxI

---------------------------------------------
Nota: Podeu clicar les icones de Facebook i Twitter que hi ha aquí sota i així  aquest escrit arribarà als vostres amics o seguidors. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada