dilluns, 19 d’octubre del 2015

OPINIÓ: "Alemanya, any 2015", per Joan Xuriach

El govern d'Angela Merkel subvenciona la Fundació Adolf Hitler i aprova en els pressupostos generals destinar una partida econòmica per retribuir la seva tasca cultural i social. En canvi desapareix la partida econòmica fins ara destinada a la recerca de fosses comunes de damnificats pel nazisme. 

La televisió pública fa un reportatge a casa de la néta del gran dictador on es recorda a l'entranyable avi. 

El Partit Nacional Socialista celebra en un míting l’aniversari del naixement del Führer; en les arengues s’amenaça de mort alguns diputats del Parlament. 

El Govern Federal portarà als tribunals al primer ministre bavarès per organitzar una consulta popular recolzada per la majoria de la cambra d’aquest Land. El Bundestag torna a rebutjar la proposta d’una part dels seus diputats de condemnar de manera oficial l’holocaust. 

Baviera seguirà obligada a aportar a la resta del territori un 9% del seu PIB malgrat l'ofegament financer que pateix. Tanmateix, el portaveu de la Federació ha declarat que portarà als tribunals les lleis aprovades pels bavaresos els últims anys, incloses les de protecció social. 

És tan inversemblant que ningú s’ho creu, oi? Doncs tinguem en compte que aquesta ficció es converteix en realitat en un altre país, al sud del continent i també membre de la Unió Europea.

Joan Xuriach
HGxI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada