dimecres, 16 de setembre del 2015

DENUNCIEM: "Espanya posa traves als catalans que vivim a l'estranger per evitar que votem"

Ja som molts catalans residents a l'estranger els que ens hem queixat del mateix: Espanya ens posa traves per evitar que votem. Això passa des de fa un temps, però s'ha accentuat considerablement de cara a les eleccions del proper 27 de setembre.

Nosaltres, igual que els catalans que viuen en terres catalanes, tenim dret de vot. Des de fa un temps, però, a molts de nosaltres no ens està resultant fàcil exercir-lo, ja que els consulats i ambaixades ens posen tota mena de traves per tal d'acabar aconseguint 

a) que tirem la tovallola o 
b) que el nostre vot no arribi a bon port. 

Algunes vegades culpen a Correus per tenir retards o bé per la pèrdua de documents, d'altres a les oficines de la policia a Madrid que, segons diuen, estan desbordades de feina i no arriben a tot... Són moltes i molt diverses (i imaginatives) les excuses que ens posen per justificar que, parlant sense embuts, se'ns està negant la possibilitat de votar.

La novetat en aquesta darrera convocatòria ha estat que no només es retarden els tràmits del vot per correu. La qüestió és evitar el nostre vot a qualsevol preu així que, si fa uns mesos que has sol.licitat algún altre tràmit (per exemple la renovació del passaport o del DNI, precisament en vista de poder votar el proper 27 de setembre), ja has begut oli, perquè ells també s'han avançat als esdeveniments i els mateixos retards que altres vegades hi havia per poder votar ara hi són per poder tenir tots els documents necessaris per fer-ho. Però, segurament perquè no ens sigui fàcil culpar-los, no ho retarden fins passades les eleccions. Ni tan sols fins passat el termini per presentar el vot per correu. T'ho resolen uns dies abans però quan, ara sí, et disposes a fer la cita amb ells pels tràmits directament relacionats amb el vot, et diuen que no tenen horaris disponibles fins al cap de tres mesos i et demanen que respectis la prioritat que és pels espanyols que han de renovar el passaport per viatjar en dates properes. I a sobre encara et diuen que t'ho hauries d'haver agafat amb més temps.

Nosaltres, des de l'estranger, ho continuarem intentant fins l'últim moment, però volem demanar-vos als catalans que viviu a Catalunya i que sí que podeu votar que, si us plau, no renuncieu a exercir el vostre dret. Que ningú no es quedi a casa pensant que un vot menys no farà la diferència. El més segur és que molts dels que vivim a fora acabem sense poder votar, per això necessitem que cap de vosaltres deixi de fer-ho. 

Junts aconseguirem un futur en el qual tots serem consultats, escoltats i respectats. 

Visca Catalunya lliure!

Arola Manyoses
Des de Mèxic DF

Nota: Arola Manyoses és filla del nostre company Lluís Manyoses d'HGxI.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada