dijous, 18 de juny del 2015

OPINIÓ. "Es pot aconseguir la independència sense CIU?", per Francesc Pineda i Fortuny

Gent de bé:

Es pot aconseguir la independència sense CiU?


No tinc cap resposta absoluta, però em sembla que la política de demonitzar en Mas és massa semblant a la dels mitjans messetaris. De vegades aquests que presumeixen d'esquerres adopten actituds massa properes al totalitarisme. Sempre, per això, m'ha semblat estar més a l'esquerra dels que presumeixen ser-hi.

Tothom ha d'entrar en una Catalunya independent. Aquells que som contraris al liberalisme capitalista i els antisistema (jo estic amb tots dos) el que hem de fer és convèncer CDC (els d'Unió mereixen un tractament a part) que la democràcia és el poder del poble i no dels posseïdors dels diners, i que la política, els polítics obeint les consignes dels ciutadans, ha d'estar per damunt de l'interès dels plutòcrates si aquests continuen actuant només pels seus interessos per damunt de l'interès de la població. I això són capaços d'entendre-ho molts convergents, mentre que molts esquerrans es mouen per manies irracionals.

En Mas és el primer polític que va assumir la voluntat del poble i va propiciar la jornada del 9N que ens va demostrar que havíem perdut la por i que va ser un exemple de democràcia per damunt de constitucions poc legítimes.

No ho he dit tot. 


Francesc Pineda i Fortuny
HGxI

1 comentari:

  1. Gràcies, Francesc, per la teva opinió... Ja fa temps que ho diem... Sense independència no hi ha política, ni d'esquerres ni de dretes... I en definitiva, el model de País que volem l'haurem de fer entre tots i dins els paràmetres que ens marca el règim democràtic. Aquesta és la gran feinada que se'ns gira l'endemà d'haver-nos constituït formalment i definitiva en un Estat independent.

    Visca Catalunya.

    ResponElimina