dimecres, 3 de juny del 2015

OPINIÓ. De veritat CiU i PP són "el mateix"?, per Joan Xuriach

Quantes vegades hem sentit dir que “CiU i PP són el mateix”? No podem consentir que des de la ignorància o la mala fe se segueixi insistint en aquesta mentida. 

No sóc votant convergent ni tinc previst ser-ho, però com a demòcrata m’indigna que es compari un partit de dretes, liberal, amb fortes arrels democràtiques i  vocació europea, amb un partit fundat i presidit per Fraga, antic ministre d’Informació amb el dictador i d’Interior quan els sagnants fets de Vitoria; cal recordar que l’embrió del PP va ser Alianza Popular, formada per un grapat d’ex-ministres de Franco. 



Unió Democràtica de Catalunya va patir la repressió franquista, Carrasco i Formiguera va ser afusellat pels feixistes, amb empresonaments dels seus militants durant la guerra i en els 40 anys de dictadura. 

CiU vol que els catalans puguin exercir el dret, reconegut internacionalment, de la lliure autodeterminació dels pobles. El PP ho vol impedir i, per això, utilitza el poder judicial i les clavegueres de l'Estat. Amb el seu discurs retrògrad, ultraconservador i a voltes xenòfob recull milers de vots de l'extrema dreta espanyola. No, no són el mateix.  

Joan Xuriach
ANC Horta-Guinardó

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada