diumenge, 23 de febrer del 2014

OPINIÓ: Nosaltres creiem en Catalunya, per Xavi Reig (HGxI)

Els partidaris de la independència del nostre país, tenim força raons de pes per voler per a Catalunya un estat independent: raons socials, econòmiques, de llengua i de cultura, històriques. 

Hi ha raons sentimentals per assegurar la nostra subsistència com a poble, així com raons més pragmàtiques amb uns objectius de millora mesurables, com poder disposar del 100% dels recursos que generem i dels impostos que paguem. 

Amb aquests recursos (que ara no tenim) i amb la capacitat política de legislar (que ara també ens manca) sobre tots els àmbits que afecten els ciutadans, empreses i la societat civil catalana en general podrem construir un estat modern i més just, una República sí, i Catalana, basada en una democràcia real i més participativa.

Sent tot això cert, hi ha un nexe d’unió bàsic que m’agradaria destacar i que està fent d’aquest procés un èxit, i és que nosaltres creiem en aquest país, creiem en el proper estat català, com a projecte comú de convivència, integrador, mirant al futur on la majoria hi volem arribar, sense deixar ningú enrere per motius del passat.

I això és el que ens farà guanyadors, això és el que els nostres adversaris, que volen continuar depenent de Madrid, no poden o, en alguns casos, no volen entendre. Ells volen que Catalunya continuï sent una mera i simple entitat administrativa, amb cada vegada menys capacitat normativa i econòmica, buidar-nos completament d’ànima i esperit de nació. Però no ho aconseguiran.

Sí, sí, nosaltres creiem en Catalunya i per això la volem lliure i independent.

Xavi Reig i Robledo (ANC Horta-Guinardó)

3 comentaris:

  1. Catalunya només ens té a nosaltres. La cohesió i la pluralitat és el nostre gran valor com a País. Catalunya només ens té a nosaltres per defensar-lo.

    Excel·lent article, company. Gràcies. Molta força i endavant. Visca Catalunya!

    ResponElimina
  2. Coratge a tots els companys que no es limiten a observar com esdevenen les coses. Ells en són protagonistes cada dia: al carrer, a la feina, a les comissions, ... els uns de forma notòria, altres discretament, ... Esperem ser-ne molts més.

    ResponElimina
  3. Per poder fer un estat com el que volem, primer l'hem de conquerir. Evidenment per via democràtica. Jo penso que a més de la mobilització cal pujar un esglaó més en la acció política. Al marge de les campanyes pel dret a decidir o en favor de la independència cal que també fem campanyes sobre la política diària del govern del PP i que poden ser presentades, tan de cara endins com de cara enfora, com atacs als ciutadans de Catalunya: LOMCE, reducció del caudal del Ebre, així com els incompliments de les directives europees o les normatives considerades il·legals com la de llei d' hipoteques que ens permetrien enllaçar amb les necessitats mes punyents. Això podria desembocar en un moviment de resistència civil, especialment amb el tema de la LOMCE

    ResponElimina