dijous, 6 de febrer del 2014

"Declaració de febrer de l'ANC": Quin país volem?

Aquests són els continguts que l'Assemblea Territorial d'Horta-Guinardó, fruit del debat que hem tingut, pensem que ha de tenir la Declaració de febrer:

Com ha de ser "El país que volem"? (això ens ho demana molta gent al carrer i és urgent que és doni una visió del futur estat):

  • Cal lligar el nou estat amb millor utilització dels recursos i millora del benestar de les persones. Ara no és possible per la demostrada manca d'adequació de les polítiques i lleis espanyoles a la realitat i necessitats de Catalunya (exemples: corredor mediterrani, rodalies, llei de dependència sense posar els diners, lleis d'immigració, lleis laborals, empresarials i agrícoles...); l'espoli fiscal (demostrat pel fet de voler amagar les balances fiscals), el cessament del qual que ens permetria disposar de més recursos.
  • Una nova oportunitat per la construcció d’un aparell d’estat eficient i transparent al servei de la població. I d’orientar les politiques a les necessitats de progrés econòmic i socials sostenibles de la població de Catalunya i no mediatitzades per l’oligarquia centralista. (cal especificar exemples concrets més enllà de les infraestructures i que la competivitat es pot millorar en mesures que no són rebaixar sous).
  • Dirigit especialment als indecisos: cal recordar que és un procés fet des de la ciutadania de forma transversal. Aquesta nova Catalunya més social, més justa i més rica, també ha de ser un projecte de la ciutadania, que hem de continuar liderant per assegurar que sigui una realitat i per tant haurem de continuar treballant perquè els nostres polítics tinguin clar que volem i no ens arrabassin el projecte.

Procés cap a la consulta 9N:

  • l'ANC s'ha de posicionar clarament a favor d'aconseguir la unitat de tots els partits perquè afrontin totes les cites electorals que hi hagi fins el 9 de novembre com si ja es tractés d'un referèndum. Cal fer pedagogia de l'oportunitat d'anar units i dels beneficis electorals (major nombre d'escons) que s'obtindrien.
  • Cal demanar a tots els partits que estiguin a favor d'una Catalunya independent que vagin en coalició a les europees per assolir uns resultats històrics que facin reflexionar a Espanya i també a Europa. Seria una nova manera de deixar novament la pilota a la seva teulada.
  • També caldria retreure a aquells qui no vulguin anar en coalició que estan actuant no a favor de la independència de Catalunya, sinó a favor dels seus interessos de partit.
  • En el cas que això no fos possible cal que l'ANC fixi o suggereixi uns punts irrenunciables que cal que els partits incorporin en el seu programa electoral. L'ANC recomanarà el vot a aquells partits que facin seves aquestes propostes.
  • En cap cas els membres de l'ANC han de participar en llistes electorals.

Contents d'haver participat en la redacció d'aquest Manifest.

Ho escric en nom dels molts companys i companyes de la nostra territorial que han aportat les seves idees. Hi ha hagut un gran consens sobre tots aquests punts.

Fem Via cap a la Independència.

Josep Sindreu

Coordinador ANC Horta-Guinardó 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada