diumenge, 29 de juliol del 2018

Opinió: "Rosegadors". per Joan Xuriach

Les clavegueres de l’estat espanyol comuniquen directament amb les clavegueres del subsòl urbà.

Una comunitat, sota les llambordes, ben alimentada, ben ensinistrada i amb carta blanca per fer el que vulgui quan abandona els seus amagatalls i surt al carrer. Acostumen a passejar de nit, alguns d’ells treballen també pel matí, uniformats, sempre en grup, cercant preses fàcils, en inferioritat numèrica i de condicions.



Són com petites plagues formades per individus primaris i violents que a banda d’agredir periodistes i ciutadans, destruir material autoritzat per l’ajuntament de torn, disparar balins als balcons que no els agraden, cremar ateneus i casals populars i insultar i escopir vianants portadors de llaços grocs, profereixen amenaces de mort, canten consignes franquistes i van impunement per la via pública amb bengales enceses mentre els Mossos i la Policia Local corresponent, ja no diguem res de ‘las fuerzas de Seguridad Españolas’, desvien la mirada cap a una altra banda o es dediquen, com a Mataró, a escorcollar cotxes cercant objectes de color groc.



Segons els fiscals prevaricadors de torn, els violents i sediciosos som uns altres. Té alguna cosa a dir sobre aquest tema, conseller Buch? Una primícia: tothom sap qui són. Gràcies Jordi Borràs per la teva dignitat sense fissures.

Joan Xuriach Fusté



Basat en un text enviat als diaris el 24/9/17que no es va publicar en el seu moment. Ara, amb algunes adaptacions, ha estat publicat pel diari El Punt Avui

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada