dilluns, 9 de gener de 2017

OPINIÓ: "Funambulisme sindical", per Joan Xuriach


Sr. Gallego, vostè és d’aquells que no es mullen ni quan es dutxen. Si un dia deixa el càrrec de secretari general de Comissions Obreres de Catalunya, que ostenta des de fa bastants anys (potser el sindicat que representa s’hauria de rejovenir, dic jo), li pronostico una carrera plena d’èxits en el món del funambulisme, malgrat que ja no sigui un xavalet. 

Tot això treu cap arran de la resposta que va donar a la pregunta: ‘Quina hauria de ser la pregunta del referèndum?’, que formulava un diari català (El Punt Avui) el passat 2 de gener a un centenar de personalitats. Cito textualment la seva resposta: “La que es pactés entre el govern de Catalunya i el govern central” 

Sí senyor! Molt bé! Una comprensió lectora interessada i una resposta com a mínim, ‘duranesca’, on el govern és central no per què es trobi a Madrid (enmig de la península) sinó per què és el govern essencial; la resta són sucursals secundàries. 

Però què passa quan el govern central i la resta de partits majoritaris al Congrés dels Diputats (amplíssima majoria de gairebé tres quartes parts de l’hemicicle) ja han dit per activa i per passiva que no en volen saber res de cap referèndum? Doncs passa que per al senyor Gallego aquesta qüestió no és important, no l’amoïna gens i, a més, fa com si no existís; tot sigui per seguir fent la viu-viu sense molestar els poders fàctics espanyols: tota una declaració de principis d’un líder sindical, progressista i d’esquerres.

Joan Xuriach Fusté
HGxI

1 comentari:

  1. Has "pillat" al cap del sindicat amb una resposta "duranesca" !!!!
    dons ni cas ....

    ResponElimina