divendres, 15 de juliol del 2016

OPINIÓ: 'El “Brexit” català d’Espanya', per Leonci Petit

En Leonci ens presenta una reflexió política sobre la unitat d'Espanya i les seves implicacions. Aquí ens ofereix una breu introducció i al final trobareu uns enllaços per a accedir a l'estudi complet. Leonci, tens la paraula:

 El procés sobiranista cap a la independència no és altra cosa que la revolució pacífica i democràtica moderna dels catalans enfront d’un Estat espanyol que durant més de tres-cents anys nega el caràcter de nació que fou Catalunya, impedint el dret a decidir per nosaltres mateixos el que som o volem ser els catalans en mèrit de la “unitat d’Espanya” segons prescriu l’art. 2 de la Constitució. 

El principi de llibertat, doncs, és fonamental com a dret humà bàsic, cosa que significa que la democràcia, com a tal, també és un compromís amb la veritat i la justícia. 

Davant del genocidi polític, econòmic i cultural que està practicant l’Estat espanyol per sotmetre Catalunya a l’obediència espanyola, arriba l’hora històrica del seu desenllaç. 

L’èxit d’aquest procés depèn, només, dels catalans. És una qüestió de voluntat i de decisió de tots. Vet aquí la visió que tinc del moment actual que vivim vist des de l’anàlisi jurídica, filosòfica i històrica.

Leonci Petit
HGxI


Visualitzeu l'article sencer ... o bé baixeu el PDF

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada