dijous, 21 de maig del 2015

OPINIÓ. 'Perdoneu, però algú ho havia de dir!', per Gemma Cerezo

I, naturalment, qui ho va dir, i molt ben dit, va ser en Joan Tardà. Com es pot expressar, en el congrés dels diputats, una barbaritat com la que va dir el senyor Wert i esperar que no se’l titlli d’ignorant i mala persona? 

Comparar la situació del castellà a Catalunya amb la que tenia el català en època franquista, a més de ser una mentida com una catedral, és un insult. Des de quan es prohibeix el castellà enlloc? Ben al contrari, a Catalunya es pot viure perfectament sense saber català. 


Tardà acusa Wert de 'mala persona i fanàtic' i... por vilawebtv

Jo, que sóc nascuda l’any 50 i vaig fer tots els meus estudis mentre manava en Franco, mai vaig estudiar català a l’escola ni a la universitat, vaig aprendre a llegir-lo i a escriure’l de forma autodidàctica i no va ser fins a la seva mort que l’estudi del català es va generalitzar. 

'A qui vol
enganyar el Sr. Wert?'

Als primers anys de la democràcia, quan la llengua catalana començava a entrar a les aules, era un problema trobar mestres que en sabessin prou per fer-ne classes; de debò es pensa, el senyor ministre, que és aquesta la situació del castellà a casa nostra? A qui vol enganyar? Segurament és un discurs que proporciona vots a la resta de l’Estat; fomentar l’odi cap als catalans per passar de puntetes per tots els problemes que tenen i no donar explicacions de la seva pèssima gestió. 

Ja entenc que facin servir aquests argument en els mítings de campanya electoral, però no en el Congrés, els Diputats es mereixen un respecte i no es pot intentar enganyar-los fent servir demagògia barata. Algú li havia de parar els peus, algú li havia de respondre i no passar per alt les seves paraules ofensives, i aquest algú va ser el senyor Tardà. Curiosament, però, va ser expulsat de la sala.

Gemma Cerezo
ANC Horta-Guinardó

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada