dilluns, 13 d’abril del 2015

OPINIÓ. 'La independència no és la solució, però...', per Gemma Cerezo

No, no anirem al Paradís Terrenal, ni ferrarem els gossos amb llonganisses, ni serem per sempre feliços i menjarem anissos; això només passa en la fantasia dels contes i nosaltres volem un país real, molt real. 

Quan siguem independents, si és que hi ha majoria per aconseguir-ho, continuarem amb les nostres misèries i les nostres grandeses, amb rics i pobres, amb gent de dretes i gent d’esquerres, amb bona gent i no tan bona i segur que també hi haurà corruptes, com a tot arreu, mal aniria que tot fos perfecte! 

Però la diferència, segurament, serà la manera de reaccionar davant del que es vagi produint en el dia a dia. Tenim un exemple de presumpta corrupció en el cas Pujol. Com s’ha actuat? Des del primer dia se li van retirar qualsevol privilegi que pogués tenir per raó del càrrec, es fa comparèixer tota la família en una comissió d’investigació i al fill Oriol se li ha acabat la carrera política; d’una manera força diferent s’han tractat, a la resta de l’estat, altres afers que a tots ens vénen al cap on s’ha apartat el jutge que els portava perquè no continués investigant o se’ls posa com a caps de llista en les eleccions. 

No, no viurem en un món de color de rosa, ens equivocarem moltes vegades, i els nostres polítics també s’equivocaran, i ens enfadarem cada cop que prenguin una decisió que no ens sembli adequada; però és que fer un país és això. 

En tindrem molts, 
d’errors, ja ho sabem, 
però els podrem corregir

En tindrem molts, d’errors, ja ho sabem, però els podrem corregir. Ara, amb el poc marge d’acció que tenim, és difícil gestionar res perquè sempre el govern central té l’ultima paraula. 

En fi, ja sabem que no construirem el Món de les mil meravelles, però val la pena intentar millorar el que tenim

Gemma Cerezo Carta (ANC Horta-Guinardó)


Catalunya: nova societat. Tu decideixes.

1 comentari:

  1. Molt ben dit Gemma.
    Cal fer notar les diferències d'estil
    Pilar

    ResponElimina