dijous, 12 de febrer del 2015

Comunicat del Comitè Permanent de l’ANC

Les setmanes posteriors al 9 de novembre, que van culminar en l’acord polític Mas-Junqueras, han conduït el país a un nou escenari que ha originat desconcert, o bé directament decepció entre la societat catalana en general i, particularment, entre els associats, simpatitzants i col·laboradors de l’Assemblea.
En aquest sentit, des del Comitè Permanent de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) us volem manifestar el següent:
  • En les setmanes posteriors al 9N i després dels discursos del president de la Generalitat i del d’ERC, vam centrar tots els nostres esforços a aconseguir la unitat d’acció dins de la Taula de Forces Poliítiques i Socials. L’objectiu era aconseguir un full de ruta de mínims que fos acceptat per les 7 forces polítiques que integraven la Taula.
  • La situació en el mes de desembre era crítica. Des de l’ANC ens vam trobar davant d’una forta disjuntiva: o aconseguíem que els principals partits arribessin a algun tipus d’acord que frenés la caiguda del procés o, si aquest acord no es produïa, les eleccions es farien al 2016. Si l’acord no ha estat el millor que podria haver estat per al procés, el no-acord hauria significat un trencament absolut de la unitat que hauria afectat de ple el mateix moviment independentista. Tots els acords requereixen concessions de les parts. I aquesta és l’essència del consens democràtic.
Des de l’endemà mateix de l’acord Mas-Junqueras, s’està treballant per:
  • Garantir que les eleccions del 27S siguin un autèntic plebiscit per la independència. Això es basa en dues premisses: primer, que la societat civil, amb l’ANC al capdavant, afermi el lideratge en el procés; segon, recuperar la unitat d’acció entre els principals actors del procés, la societat civil i les forces polítiques independentistes.
  • Convertir les eleccions municipals en la primera volta de les eleccions per la independència.
  • Donar una nova orientació a la Taula de Forces Polítiques i Socials perquè tingui com a objectiu principal redactar el Full de ruta cap a la independència.
  • Obrir un procés intern a tota l’organització, des d’ara i fins a la propera Assemblea General Ordinària (AGO), a través de l’explicació i l’aplicació del Pla d’actuació i del proper debat sobre el nou Full de ruta de l’ANC i la ponència política, documents aquests dos, que caldrà aprovar en la propera AGO.
Tenim un objectiu clar i una nova data que ha de ser una fita definitiva. De la nostra unitat i de la nostra feina dependrà que les eleccions del 27S esdevinguin la victòria inqüestionable de l’independentisme.
Comitè Permanent de l’Assemblea Nacional Catalana
Barcelona, 10 de febrer de 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada