dijous, 6 de novembre del 2014

OPINIÓ. Què, ja saps on votaràs diumenge?, per Jaume Moseguí

Voldria compartir amb vosaltres una experiència que he tingut avui prou enriquidora.

Tornant amb el meu fill petit d'escola hem entrat a la fleca del Carmel on acostumem a comprar el pa. Jo portava uns 20 d'aquelles paperetes acordió a la butxaca de "Perquè votaré SÍ-SÍ", que estan molt bé, per cert.

La cosa és que he demanat de deixar-los al taulell perquè la gent els pugui agafar lliurement i no hi han posat cap inconvenient, ans al contrari, hem començat a parlar animadament de la consulta i ha resultat que ni l'amo ni la dependenta sabien on els hi toca votar aquest diumenge. Res, a bodes em convides, he pensat, he tret el mòbil i ara ja tenen apuntada fins i tot la mesa. El fet és que això s'ha acabat escampant fins i tot a un parell de clients de la fleca.

Total, anècdota a banda, penso que és una bona manera d'entrar a la gent, aquest dies, allà on anem, hem de dir: "què, ja saps on votaràs diumenge?", com aquell que parla del temps a l'ascensor o et pregunta pel carrer com et va. És un bon boca-orella que entra molt bé i que a molts, per mandra i cert desinterès, ni s'ho han acabat de mirar això d'on votar. També, d'altres fins i tot els pots arribar a engrescar per allò mateix, penso, que passava els darrers 11 de Setembre: quan sents que una proposta t'inclou, t'atrau perquè te'n fa partícep... i tot esser humà, en el fons, vol sentir-se membre del col·lectiu que l'envolta. Aquest és el triomf del procés, sens dubte i per això el fa imparable hores d'ara.

Doncs això: demà a la plaça, a la peixatera... etzibeu un "què diumenge, ja saps on has d'anar a votar?"

Jaume Moseguí
ANC Horta-Guinardó

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada