dijous, 4 de setembre del 2014

Ara és l'hora: Cap a la Diada definitiva


“Aquesta serà la Diada definitiva”. Amb aquesta convicció s'han expressat la presidenta d'Òmnium, Muriel Casals, i la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, en la presentació final de la V que aquestes entitats organitzen per a la Diada d'enguany. Una convicció que, segons Forcadell, es basa en el ritme d'inscripcions que aquest matí ha arribat als 400.387 inscrits. Una xifra que per a la presidenta de l'ANC els “posa en disposició” d'assegurar que se superaran els inscrits de la Via Catalana de l'any passat, que va rondar els 455.000. 

Els organitzadors, però, no es banyen en l'optimisme perquè els trams centrals, com el 9, 37, 40 , 41, 54 i 55, encara estan per omplir. Per això, 'Ara és l'hora' fa un darrer esforç per complir un “repte col·lossal” i crida a la participació per dir “a tots els cancellers del món que el poble català vol votar el 9-N”.  “Hem de dir al món que per fer un país millor cal fer un país nou”, ha reblat Casals. "Estem convençuts que serà la mobilització més important de la història d'Europa", ha sentenciat Forcadell. Així mateix, l'eslògan del mosaic serà "9-N votarem, 9-N guanyarem".

Recepció del President Mas

Així mateix, Forcadell ha avançat que el president de la Generalitat, Artur Mas, els rebrà després de l'acte polític a Palau, a diferència de l'any passat que els va rebre abans. També s'hi han convidat els membres del Govern que molts aniran pel seu compte perquè ja "s'hi han escrit". 

Xifres

Ara com ara, els organitzadors calculen que l'organització de la V costarà uns 130.000 euros, s'han contractat 1.510 autocars, -Renfe no ha volgut habilitar trens- així mateix s'han venut unes 150.000 samarretes per configurar el mosaic de 220.000 metres quadrats i es disposaran 947 urnes a l'escenari central similars a les que es volen utilitzar pel 9-N. Així mateix hi actuaran 54 colles castelleres.

Inscriu-te: https://www.araeslhora.cat/ca/


Estadístiques d'ocupació de la V: Ullsvermells.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada