dimarts, 6 de maig del 2014

CRÒNICA. L'ANC al Primer de Maig

L'ANC posa de manifest el 1r de Maig que els drets nacionals i socials són indestriables

La Sectorial de Treballadors/es per la Independència va fer una crida a la participació en els actes i manifestacions del Primer de Maig portant estelades i reivindicant una Catalunya Social i Solidària com a eixos vertebradors de la futura República Catalana Independent i fent una crida als treballadors/es a participar en el referèndum d'autodeterminació votant SI + SI.

El Secretariat Nacional va assumir la crida donant-li una nova dimensió a través de la seva declaració “Catalunya nou Estat d’Europa. Més Just, més Pròsper i més Solidari” en què manifestava “La Via Catalana cap a la Independència i la millora de les condicions socials dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya són processos que estan estretament vinculats. Una Catalunya socialment més justa, més pròspera i més solidària és més possible des de l’exercici de la plena llibertat com a poble amb un Estat independent” i convidava a la ciutadania i als associats a l’ANC a participar en les convocatòries sindicals. Barcelona, concentració.

A Barcelona, a les 10 h del matí a la plaça Goya, presidida per escultura que recorda a Francesc Layret - amic i advocat defensor del President Companys i del Salvador Seguí, el Noi del Sucre- es va realitzar un acte que va ser presentat pel Coordinador de Barcelona de la Sectorial, Ferran Fuguet. Van seguir parlaments del Coordinador de la Sectorial Alfredo Bienzobas, tancant l'acte el Vicepresident de l’ANC, Jaume Marfany. Bienzobas va concloure dient que el nostre objectiu és aconseguir la felicitat dels ciutadans de Catalunya i que, per a això, havíem d'avançar cap al referèndum, obrir un procés constitutiu i aconseguir la República Catalana Independent amb la participació directa del poble de Catalunya. Per la seva banda, Marfany va insistir que els Drets Nacionals i Socials eren indestriables i que era necessari canviar la situació fins a fer una Catalunya socialment justa.


Barcelona

Per finalitzar, Marfany, va llegir un text del discurs de Salvador Seguí en l'Ateneu de Madrid que ja en 1919 que, entre altres coses, deia: “En canvi nosaltres, els treballadors, com sigui que amb una Catalunya independent no hi perdríem res, ans al contrari, hi guanyaríem molt. La independència de la nostra terra no ens fa por. Estigueu segurs, amics madrilenys que m’escolteu, que si es parlés seriosament d’independitzar Catalunya de l’Estat espanyol, els primers i potser els únics que s’oposarien a la llibertat nacional de Catalunya, foren els capitalistes de la Lliga Regionalista i del Fomento del Trabajo Nacional”.

Barcelona Manifestació

Tot seguit les cinc-centes persones que participarem en l'acte vam marxar cap a la manifestació i, una vegada reunits, vam desplegar una estelada de grans dimensions de la AT del Poble SEC i després de la pancarta de la sectorial amb el lema Sí a una Catalunya Social i Solidària + Sí a la República Catalana Independent. Els companys van repartir 8.000 fulletons de la sectorial entre els manifestants.

A més quatre paradetes muntades per companys de les AT del Valls Oriental, Sants Montjuïc, Fort Pienc i l’Hospitalet oferien informació sobre l’ANC, venien objectes, repartien fulls i recollien signatures de Vot per la Independència.


Barcelona

A la manifestació vam desfilar amb els sindicats convocants i amb col·lectius que pateixen les conseqüències de la crisi, entre d’altres la PAH, sectors que protestaven contra les retallades en ensenyament o sanitat i també en els seus salaris i condicions de treball com els bombers, o treballadors afectats per reduccions de plantilles com Panrico, Coca Cola, Cortefiel, Alstom, Bosch, TV3, etc.

En les seves intervencions finals els Secretaris Generals de CCOO i UGT a més d'atacar les polítiques neoliberals d'austeritat, defensar la negociació col·lectiva i els salaris dignes van fer exprés esment de la necessitat de exercir el dret a decidir, van criticar al TSJC pels seus atacs a la llengua catalana a les escoles i van recordar la mobilització del proper 14 de juny convocada per Somescola.

Barcelona, a la tarda

Alguns companys van assistir a la manifestació de la tarda convocada per altres grups alternatius, concentrant la seva activitat a repartir fulls editats per Sectorial de Treballadors/es.



Girona

Girona

Girona

La Manifestació de Girona es va realitzar després de l'anunci realitzat pels representants de la fàbrica Torraspapel que tancava el seu centre de Sarrià de Ter deixant al carrer a 132 treballadors. A Girona la manifestació dels sindicats majoritaris i dels grups alternatius estava convocada a les 12 h. a la plaça de la Independència i en el Punt de Trobada. Van assistir-hi unes 2.500 persones.

Prèviament és tradicional fer un esmorzar popular davant la Càmera de Comerç de Girona organitzat pels sindicats IAC i COS. En finalitzar l'esmorzar van intervenir, presentats pel Coordinador de Treballadors/és de Girona Xavier Diez, un treballador de Panrico i Jaume Soler de l’ANC.

Finalitzat l'esmorzar els assistents es van incorporar a la manifestació que van escollir segons la seva sensibilitat portant estelades, repartint fulls, mentre que la nostra única pancarta va participar en la manifestació dels sindicats majoritaris.

Mataró

Més de 500 persones van reunir-se a les 12h a la plaça Miquel Biada de Mataró. La manifestació, convocada per CGT/COS/IAC/Assemblea de Marroquins/USTEC i amb la participació de la recentment constituïda Sectorial de Treballadors/as del Maresme, els companys que portaven estelades i una pancarta van repartir fulletons i van establir contactes molt interessants amb altres agrupacions locals.

Mataró

En la manifestació es va reclamar treball digne i distribució igualitària del seu fruit, papers i dignitat per a tots i educació i sanitat pública de qualitat.

Lleida, Tarragona, Vilanova i la Geltrú...

Tenim notícies de la participació de nombrosos membres de l’ANC portant estelades encara que no n'hem pogut formar part, en aquesta ocasió, de forma organitzada.

Com a resum, volem expressar la nostra satisfacció i felicitació a tota l’ANC per l'important pas que hem donat en la visualització que drets nacionals i socials van indissolublement units i el nostre agraïment més sincer a tothom que de forma directa o indirecta ha contribuït a fer un pas més cap a aquest objectiu.


Alfredo Bienzobas 
Coordinador de la Sectorial Treballadors/es x I de l'ANC                                                                                                                                                                  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada