dimecres, 16 d’abril del 2014

El 72% dels municipis de Catalunya ja són independentistes


Llavorsí, un petit poble de quasi 500 habitants situat a la comarca del Pallars Sobirà, s'ha convertit en el municipi nº 685 que s'adhereix a l'AMI, l'Associació de Municipis per la Independència. D'aquesta manera, el 72,3% dels municipis que hi ha a Catalunya ja s'han declarat independentistes. Concretament, 685 de 947.

Actualment, molts d'aquests municipis per la independència no llueixen la bandera espanyola a la Casa de la Vila o a l'Ajuntament, i sí que ho fa l'estelada, com a Montblanc, Begues, Bellpuig, Banyoles i tot un llarg etcètera de pobles i ciutats que fan onejar la bandera independentista catalana al balcó del seu ajuntament.

De fet, Manresa va aprovar una moció l'any 2012 en la qual aprovava hissar la senyera estelada a l'Ajuntament fins la independència, de la mateixa manera que també ho va fer Vic, en el marc de la campanya Penja-la i no la despengis fins la independència.

Tot i així, hi ha hagut municipis com Castellbisbal que s'han fet enrere a causa de la pressió exercida per la delegada del govern espanyol a Catalunya, Llanos de Luna, que s'ha dedicat a denunciar els municipis que democràticament havien decidit fer onejar la senyera estelada als seus ajuntaments.


AMI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada