divendres, 7 de juny del 2013

L'independentisme continua creixent, segons un sondeig d'El Periódico



L'Espanya mediàtica ha encaixat molt malament els resultats de l'enquesta que El Periódico publica avui, en què ERC se situa com a primera força política i el bloc partidari del dret a l'autodeterminació supera les dues terceres parts de l'hemicicle. A Onda Cero, concretament, el periodista Fernando Ónega s'ha escandalitzat del fet que "baixen els partits de matriu espanyola" i, per bé que reconeix que Ciutadans puja, remarca que és un partit que "no té dependència de Madrid". A més, conclou que "allò transcendent és que cau la idea d'Espanya i triomfa l'independentisme com a moviment transversal. " El conductor del programa matinal de la mateixa cadena, Carlos Herrera, no dubta en qualificar Oriol Junqueras de "grassonet feliç" i de "Shreck de la política catalana", i augura que vindran "temps força decadents".

Segons Ónega: "S'està donant una estocada al cor d'Espanya. Si el suport al dret a decidir -i, si segueixen així, a la independència- és tan majoritari, és que passen tres coses al mateix temps: una, que Artur Mas va deixar anar un tigre que se l'està menjant i quan més propugna la sobirania, més destrueix el seu propi partit [...]. Mas acabarà enterrant CiU. Des que dóna suport a la consulta, puja una força menor com ICV, fet que significa que l'esquerra vira també cap al sobiranisme. I tres, i encara pitjor: baixen els partits de matriu espanyola, PSC i PP. No són ben vistos. Puja Ciutadans, que defensa a Espanya, però sense dependència de Madrid."

"Té l'Estat consciència de la gravetat?"

Des del punt de vista d'Ónega, "allò transcendent" de l'enquesta d'El Periódico "és que cau la idea d'Espanya i triomfa l'independentisme com a moviment transversal. Entre la crisi, els enganys i les badades, han trobat discurs i moment. I no importa que sigui un discurs enganyós. Importa que és el discurs que ara mateix compra la societat.". Per tot plegat, fins i tot interpel·la al govern espanyol sobre quin full de ruta té per frenar l'independentisme: "Jo em limito a preguntar: té el govern espanyol, té l'Estat, consciència d'aquesta gravetat? A jutjar pel que fa, començo a pensar que no."

En la mateixa línia s'expressa Herrera: "No s'ha de ser un linx per saber que si segueixes el sender il·luminat que et marca el grassonet feliç que és aquest senyor, Oriol Junqueras, l'Shreck de la política catalana, doncs al final els vots se'ls emporta ell. Perquè ell és de veritat, i tu jugues a que si ets, però no has estat, però la cosa et porta a ser. [...] El bloc independentista en teoria superaria els dos terços de l'hemicicle català, amb la qual cosa ens esperen temps força decadents, en què es perdrà el temps."


Font: Nació Digital

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada