dijous, 22 de novembre del 2012

L'Estat català tindria un PIB per càpita superior al d'Itàlia, segons el Financial Times

La prestigiosa publicació econòmica Financial Times no té cap mena d'inconvenient a analitzar, avui, quin seria el cost real de la independència de Catalunya. L'editor de la secció "Inversions", James Mackintosh, analitza aquest supòsit en un vídeo de quatre minuts a partir del fet objectiu que aquest diumenge hi ha eleccions i que, com a Escòcia amb la Gran Bretanya, "els nacionalistes convocaran un referèndum per marxar d'Espanya" si guanyen.

Mackintosh exposa, entre d'altres dades, que el PIB per càpita de l'hipotètic Estat català seria superior al de l'italià, i tan sols se situaria lleugerament per sota de la mitjana europea. En canvi, les restes de l'Estat espanyol es quedarien amb un PIB per càpita molt similar al de Grècia.



>>Vegeu el vídeo

Basant-se en dades del grup Credit Suisse, també analitza les balances comercials de Catalunya amb Espanya i amb la resta d'Europa, i emfasitza que, des del 2010, Catalunya ja exporta més a Europa que no pas a Espanya. Per aquesta raó, conclou que "seria crucial per a l'economia catalana entrar als mercats europeus".

Font: Nació Digital

Notícia relacionada:

>>'The Guardian' estrena una sèrie sobre la independència de Catalunya

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada