dijous, 27 de setembre del 2018

OPINIÓ: "Reflexions personals sobre la manifestació de dissabte a la plaça Sant Jaume

El dissabte, 29 de setembre, a les 12:00 s’ha convocat una manifestació a la plaça de Sant Jaume de Barcelona. Vindran policies nacionals i guàrdies civils de tots els punts d’España. L’acte l’ha convocat JUSAPOL, un sindicat de policies d’àmbit espanyol que lluita pels “salaris dignes” dels seus afiliats. És obvi, ni la data ni el lloc s’han escollit per atzar. JUSAPOL sap que tindrà molta més visibilitat, molt més seguiment dels mitjans, i, és clar, el suport emocional de la majoria de ciutadans de fora de Catalunya.

 
Aquest és 
el cartell 
oficial 
de la 
convocatòria 
de la 
manifestació:
Si teniu ganes i prou estómac també podeu visualitzar el vídeo de JUSAPOL amb policies explicant perquè cal anar-hi.

Comprovareu que la motivació és reivindicar temes salarials i no entren en dinàmiques d’anar clarament contra l’independentisme. No ens equivoquem, fer-la a Sant Jaume i a dos dies del primer d’octubre és el mitjà per aconseguir l’objectiu: màxima visibilitat i espais preferents en tots els mitjans de comunicació.

Provocar-nos? Sí, és clar, però això no és el seu objectiu principal. Per a ells, policies/soldats espanyols, no deixa de ser un “remake” del “a por ellos”, però aquesta vegada sense necessitar l’ordre dels seus superiors. No, ells “són uns herois” que es mereixen un millor salari i “són tan valents” que han decidit anar a reclamar-ho al cau del perillós enemic.

També hi ha una bona dosi de l’esperit desafiant i xulesc, propi de l’ADN hispànic, però això no ens hauria d’estranyar.

Dit això, és evident que aquesta manifestació està beneïda i esperonada per les cavernes i tot l’espanyolisme en general. Ja fa temps que estan cercant imatges d’enfrontaments violents amb independentistes tornant-s’hi i agredint a defensors de la pàtria. Ara estan frisant per aconseguir la certificació del seu relat de la violència.

Ens hem empassat molts gripaus (i els que ens empassarem encara!), estem molt cansats i tenim sang a les venes. Però no és aquest el nostre terreny de joc. No tenim res a guanyar.

Potser estic equivocat però tinc la sensació que aquests policies trobaran qualsevol excusa per arribar a l’enfrontament violent (o sinó se la inventaran). El seu relat necessita sang i violència. No els hi posem en safata. Mai ha estat una lluita igual ni neutral, però el dissabte, amb un munt de policies “vigilats” per més policies...

Deixem-los. Que vinguin i que se’n tornin. Desitjo que aconseguim crear noves finestres d’oportunitat (com ho va ser la que es va obrir entre l’1 i el 3 d’octubre passat). Tant de bo arribin moments en els que sí que caldrà tornar a anar a totes.

Però el dissabte...el dissabte fem-los un Tortosa!

David Calabuig
HGxInd




5 comentaris:

  1. Estic totalment d'acord amb en David. Si es volen manifestar i demanen el corresponent permís per la via reglamentària no veig quin argument es pot fer servir per prohibir-los-ho, per més que ens senti com un cop de puny a l'estómac. El que ells volen és que els anem a trobar per buscar brega; no els seguim el joc, amb força bruta tenim les de perdre.
    No sé què vol dir l'expressió "fer un Tortosa", però m'imagino que deu ser "no fer-los ni cas" i em penso que aquesta hauria de ser la nostra actitud.

    Maria Gemma Cerezo Pumariega

    ResponElimina
  2. El problema principal és que aquesta manifestació no s'hauria d'haver autoritzat. Ni la Generalitat ni l'ajuntament els hi poden equiparar els sous. Que vagin al cau de la Conillera o a Madrid. Com sempre els ciutadans hem de mostrar la dignitat que els polítics no mostren.
    Ens veiem dissabte a la plaça Sant Jaume.

    Joan Xuriach Fusté

    ResponElimina
  3. La revolució dels somriures ja és història. Avui, com l'1-O aquest poble ha sortit al carrer per dignitat. Avui estic tan orgullós de la resposta del meu poble com ho vaig estar l'1-O.
    SENSE POR. NI UN PAS ENRERE!

    ResponElimina
  4. On era el nostre Govern? On és la República? Per què "la nostra policia" carrega contra independentistes, mentre protegeix els criminals policies feixistes que celebren en una manifestació ignominiosa lque avui fa un any que van venir a atacar-nos i a carregar tot el seu odi contra els catalans. Vergonya. Vergonya.
    Ni oblit, ni perdó.

    ResponElimina
  5. Totalment d’acord amb el què expresses, Salvi.
    Tot i que el meu parer era el de no anar a Sant Jaume, això no vol dir que no hagi sentit el mateix orgull que tu per la gent que era a la plaça a jugar-se el físic, enfrontant-se amb els feixistes i també amb les càrregues de la “nostra” policia. Per cert, com tu ja indiques, molt lamentables les Imatges dels mossos atonyinant de valent als independentistes. Qui els hi dona les ordres? El conseller d’interior de la Generalitat?
    Ja fa pràcticament un any que no tenim govern. Amb aquests polítics no anem enlloc. Tot comença als carrers dels nostres pobles i ciutats, amb la força de gent, dissortadament, tot queda aturat quan creuem les portes del Palau de la Generalitat!
    David Calabuig

    ResponElimina