dimarts, 20 de juny del 2017

Opìnió: "Les contradiccions de Podem i CSQP", per Leonci Petit Torner

El diari "El punt Avui" publica, el 20.06.2017, un article del nostre company Leonci Petit Torner que reproduïm a continuació:

Uns s’afirmen per anar a votar el dia 1, però com un acte de mobilització. Altres es defineixen demòcrates però no independentistes. Altres aniran a votar no perquè el referèndum no té l’aval de l’Estat, aval que saben que no vindrà mai després d’haver-hi insistit per tots costats. Uns revolucionaris d’esquerra que cerquen excuses per sortir-ne indemnes de la crema que en pot resultar perquè, això sí, ells no són els protagonistes del procés, esperant ad kalendas graecas el canvi polític a Madrid. 

Aquestes contradiccions internes d’uns i altres dels Comuns revelen ser un conglomerat ideològic que posa en relleu l’escàs arrelament a Catalunya. Somiant el poder pel poder com els passa als de Ciutadans esperant les autonòmiques. 

Els líders d’aquesta esquerra catalana no tenen lideratges democràtics forts, perquè els espanta el lideratge fort, la manera de manipular i desorientar la gent que no té esperit crític. Volen un Estat plurinacional sense passar per la independència, una manera de parlar que mostra una contradicció que pot fer mal al país. 

Hem d’equiparar-los amb l’unionisme?

Leonci Petit Torner
HGxI

2 comentaris:

  1. Penso que ľerra profundament, Petit. No cal donar cap lliçó de democràcia als Comuns. Cap ni una. Ho demostren dia a dia i ja ho comprovarà vostè mateix a ľhora del referèndum. Quant a ľarrelament de cadascú al propi país, és ofensiu el que diu. I no afavoreix pas la causa alliberadora.

    ResponElimina
  2. Una cosa remarcable és que els efectes que provoquen les decisions i consignes dels Comuns-Catsqp-ICV-EUiA-Podem... són els mateixos que provocà el lerrouxisme, és a dir que sigui derrotat el progrés social i que triomfi el nacionalisme hispànic. Al cap i a la fi en tots dos casos són pseudoradicals fent bandera de la lluita social per a anular al moviment social transversal que realment sí que implementa les llibertats i sí que canvia les estructures.

    ResponElimina