dissabte, 27 de maig del 2017

OPINIÓ: “Esteu dividint la ciutadania catalana”, per Enric Sánchez

Ho hem sentit moltes vegades...

Però, no, de cap manera.

Nosaltres no dividim la societat. Ans al contrari, atès que  les nostres propostes a favor de la República catalana encaixen amb els interessos, necessitats i il·lusions de la majoria dels catalans, la d’aquells que no es resignen amb les limitacions i a la insignificança a què ens porta l’Estat espanyol.

La divisió la generen aquells que arruïnen el país gastant  milions en infraestructures innecessàries en benefici de les grans empreses estatals, alhora que justifiquen la permanència de les retallades tot i afectar greument la qualitat de l’estat de benestar (sanitat, ensenyament, pensions, serveis socials, etc.) 

També la generen els que discriminen les inversions entre  comunitats, condicionant-les als interessos particulars del Govern espanyol de torn, sempre en perjudici de Catalunya.

La divisió la generen aquells que no retornen, en la mesura que caldria, la part dels impostos pagats pels ciutadans catalans amb els quals la Generalitat podria atendre amb molts més recursos les necessitats que el país té plantejades.

I no cal dir com generen encara més divisió els atacs i el menysteniment històric a la llengua i a la cultura catalana, la judiciliació de la política, el processament dels nostres representants electes o la inexistent separació de poders de l’Estat, pilar fonamental perquè un país sigui creïble com a democràtic, per no parlar de la corrupció generalitzada en tants àmbits de l’Estat i de la classe política.

Nosaltres fem tot el contrari que no fan aquells que s’esmercen amb amenaces , sense raonar ni oferir res a la ciutadania ni que sigui alguna millora mínima aparent que les justifiqui.

Enric Sánchez
HGxI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada