dimecres, 3 d’agost del 2016

OPINIÓ: 'L'amic d'Ana Pastor', per Joan Xuriach

Sóc partidari de proclamar la DUI un cop fetes les estructures mínimes necessàries per endegar el camí cap a la llibertat; som un País petit i tampoc cal tenir-ho tot planificat fins al darrer detall per dir prou.

El 27-S vàrem guanyar les eleccions plebiscitàries i per tant tenim una majoria independentista suficient al Parlament per poder fer una DUI amb la força dels escons. Dit això i un cop el RUI ha entrat a escena, col·laboraré amb l’ANC i les altres entitats independentistes per tal d’assolir l’objectiu final sigui d’una manera o d’una altra.

Santi Vila declarava, fa un parell de setmanes, en relació al RUI: “Em sembla una aportació inoportuna i injustificada... Les ocurrències serveixen per anar perdent suports: ajuden a quedar bé amb els entorns hiperventilats...”.

Trobo fora de lloc aquest comentari fet des del menyspreu i amb la intenció de ridiculitzar el resultat d’una proposta votada democràticament per una part de l’Assemblea, organització que amb el seu esforç ens ha portat a la cruïlla on ens trobem, escenari decisiu on, al Sr. Vila, no se’l veu gaire còmode.

Si fos pels hipoventilats ‘professionals’, encara estaríem rient-li les gràcies a l’anterior ministra de Foment mentre ens apunyalava per l’esquena incomplint, un per un, tots els acords signats entre abraçades i petons. Gràcies a les ‘ocurrències’ d’alguns ‘cansats’ (amb hiperventilats inclosos) que fa anys mantenen la flama encesa, hem recuperat la dignitat i l’autoestima necessàries per a un poble que vol ser lliure.

Joan Xuriach
HGxI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada