dimarts, 26 d’abril del 2016

OPINIÓ: "Massa lleis impugnades", per Teresa Calveras

La UGT reclama al govern que faci política més enllà del Procés.

Aquesta és la reclamació que fa Camil Ros, nou secretari general de la UGT, al govern de la Generalitat. Em semblaria molt bé que ho reclamés si en la seva declaració parlés també del bloqueig del tribunal Constitucional que impugna i anul·la totes les polítiques socials que el Govern vol portar a terme.

A la impugnació de la llei d'insuficiència energètica, tan important per a la protecció dels més febles, s'hi han afegit darrerament la de regulació dels pisos buits, la llei d'igualtat entre homes i dones i la que regularia l'activitat dels governs locals. Totes tres lleis són rellevants per a la societat catalana en tant que es relacionen amb sectors crítics. La primera està encaminada a la creació de lloguers socials i a aconseguir disponibilitat de més recursos per a la construcció d'habitacle social, la segona a afavorir la igualtat efectiva de gènere i la tercera a la simplificació de tràmits administratius, cosa que afavoriria tant particulars com empreses.

Segons el ministre Català, 32 lleis catalanes han estat recorregudes, anul·lades o en "stand-by" per culpa dels recursos presentats pel "Gobierno" davant el Tribunal Constitucional.

Trenta-dues lleis són moltes lleis.

Teresa Calveras
HGxI

1 comentari: