dimecres, 15 d’octubre del 2014

Una nova cruïlla en el camí. Digues la teva

Benvolguts,

Tots sabem que el camí cap a la independència és costerut i difícil. Tots sabem que al llarg del recorregut calia i caldrà prendre decisions cap al camí correcte que ens durà a la victòria. En aquest context em dirigeixo a vosaltres per obrir un debat entre tots els que formem l'AT d'Horta-Guinardó.

Arran del canvi de guió que es va plantejar ahir, ens trobem en la disjuntiva de prendre una decisió sobre el paper que ha de tenir l'ANC.

El nostre full de ruta planteja:

Escenari 1: Consulta 9N.
Escenari 2: En el cas que no es pugui celebrar, Declaració d'independència, ja sigui amb eleccions o no. I en cas d'eleccions, promoció d'una llista unitària independentista.

L'escenari presentat pel President Mas segueix apostant per una consulta el 9N, si bé amb un perfil més baix al plantejat inicialment (i amb la col·laboració de voluntaris), i celebració d'unes eleccions plebiscitaries en una segona fase.

El Secretariat Nacional es reunirà aquest dissabte i ens demana el parer de les AT sobre el posicionament que ha de prendre l'ANC. Amb les opinions recollides prendrà una decisió que es formularà en públic en l'Acte de diumenge 19 a la Plaça de Catalunya.

Haguéssim volgut reunir-nos en assemblea per debatre-ho però materialment ho hem vist complicat.  És per això que obrim aquest article del blog perquè tots us pugueu expressar i hi deixeu els vostres comentaris. Amb tot el que es reculli en farem un extracte que farem arribar al Secretariat Nacional.

Des del Secretariat Territorial us transmetem la necessitat d'estar mobitlizats, actius i amatents. La propera mostra d'això serà manifestar la nostra ferma decisió de no cedir davant de ningú a l'Acte d'aquest diumenge a la Plaça de Catalunya. L'hem d'omplir a vessar.

Moltes gràcies per la vostra empenta.

Ara és l'hora

Secretariat Territorial

61 comentaris:

  1. Faig un suggeriment a l’ANC respecte del dia senyalat del 9-N per a la consulta que havia de ser i que no pot ser a causa del vet del TC, la qual, el President Más l’ha substituïda com una enquesta en locals de la Generalitat per tal dia perquè hi està obligat per mandat parlamentari. Davant la impossibilitat de poder votar com era previst, penso que cal donar una lliçò a Madrid en tal dia, omplenant de gent fent cua en els col.legis ordinaris de votació habituals, sabent que estan tancats, fent sortir la gent arreu del país, de manera que els mitjans de comunicació en donessin la notícia arreu del món que en l’Espanya del PP i del PSOE l’esperit democràtic està en fallida retornat al passat franquista. Això mateix ho acabo de transmetre a Omnium. Crec que som la gent els que hem ara de reaccionar perquè el procés continua, ja que allò definitiu no pot ser altra cosa que unes eleccions plesbicitàries en tota forma. Això si que seria una gigaenquesta posant en evdència a Madrid, i això posarà en evidència als partits nostres que han d’oblidar en aquest moment històric les seves legítimes rivalitats partidistes, perquè ara allò primer és Catalunya. Altres coses que em demaneu que faci ja no les puc fer com abans perquè a l’edat de 85 anys tot em costa més, però tinc el cap clar. Per això faig aquesta suggerència perquè segueixo dia a dia el que passa.
    Leonci Petit. (enviat al correu de l'ANC)

    ResponElimina
  2. El president Mas és indigne de la confiança que s'ha dipositat en la seva figura. Encara té temps per a rectificar però no massa. En tot cas l'ANC penso que hauria de prendre les regnes d'aquest procés i fer tot el necessari per a porta-lo a bon terme. I els partits pro consulta, ( no pro-costellada) n'haurien de prendre bona nota i estar a l'alçada dels mandats democràtics i manifestacions que hi hagut en aquest país.
    ÉS ARA O NO SERÀ MAI, SEGUIM

    ResponElimina
    Respostes
    1. És molt fàcil qualificar a algú com a indigne sense prou coneixements de com són les coses. Jo penso que el President és valent, amb coratge i ha donat sobrades mostres de patriotisme. Però també té seny i és prudent. Cal saber unir esforços i trobar la manera de fer-ho possible: la independència de Catalunya és quelcom que el President defen amb tot el seu cor. Penso que és el millor polític que tenim al Parlament, encara que jo no sigui votant de CiU. No podem fer les coses a la balalà, a tontes i a loques... cal que ens unim partits i entitats cíviques, i trobar altra manera de tirar endavant: les plebiscitàries que recomana el Llibre Blanc. tot unint esforços.

      Elimina
    2. Jo no estic d'acord amb el que dius, però entenc que aquí no s'havia de fer un diàleg. Tens raó és tan fàcil qualificar algú d'indigne com és facil qualificar-lo com fas tu, de millor polític del parlament, amb seny i prudent, patriota, valent i amb coratge. Em sembla que deus ser el seu millor admirador. Segur que et trucrà i t'ho agraïrà.

      Elimina
  3. Hola, jo entenc la imatge poderosa per al món que implicaria fer cua davant dels col·legis tancats (que defensa ICV i fins i tot la Laia Bonet del PSC en declaracions al .cat de TV3). Ara bé, d'imatges poderoses ja n'hem enviat cada 11 de setembre i una més no ens farà avançar realment. Per tant, jo m'inclino per anar tots a una i donar suport a la nova convocatòria pel 9-N. Sabem que no és l'ideal però també sabem que l'ideal no ens el deixen fer. No és la nostra tria però és l'única que ens deixen. La imatge poderosa de cara al món hi serà igualment (ja que l'Estat ho farà tot un altre cop per impedir-ho) i almenys tindrem un primer recompte de resultats. L'única condició per a l'èxit és que, un cop més, la ciutadania és mobilitzi i cregui en la seva força. Com més forta sigui la mobilització dels del sí, més arrossegarem els del no a anar a votar (pensem que hi ha molts votants del no que no volen el PP i tenen ganes de votar). Per mi no hi ha dubte, el canvi ha de venir per les urnes i no serà la presència de funcionaris o no la que donarà legitimitat a les urnes, sino la participació ciutadana. No pot haver-hi major demostració de força que la gent votant massivament. Hi haurà garanties democràtiques i probablement observadors internacionals. Com deia la setmana passada el Quim Arrufat de la CUP en declaracions a l'Ara, entre no tenir res i tenir el vot d'uns quants milions de votants del sí, la diferència és abismal i pot treure'ns del bloqueig actual.
    Lluís, Guinardó

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens tota la raó. I és més, jo no veig factible, ni quantificable, ni imatge poderosa, que s'aconseguís visualitzar uns quants catalans en els col·legis electorals tancats. No ho veig factible, ni quantificable. Sí que veig factible i, sobretot, quantificable el nombre de catalans que es personin el dia 9 a les urnes i facin efectiu el seu vot. I, tingui el valor que tingui, la imatge que mostrarem al món el 9N serà la de les urnes buides o la de les urnes plenes a vessar.
      Penso que sense deixar de banda l'exigència i la reivindicació permanent, l'ANC ha de col·laborar activament a què la participació i l'organització del 9N sigui un èxit, encara que no ens agradi el plantejament final.

      Elimina
  4. El mes important es la unitat d accio. Si em esperat 300 anys podem esperar uns mesos mes. Pero sempre junts.

    ResponElimina
  5. Unitat d accio tenint en compte nomes els que tinguin clar q estan disposats a la declaracio unilateral d independencia si el govern espanyol no vol pactar un referendum vinculant.

    ResponElimina
    Respostes
    1. la DUI s´ha de declarar després de les eleccions i la majoria absoluta obtinguda, segons el llibre blanc

      Elimina
  6. Ara es hora d' anar tots junts, en la mateixa direcció. La convocatòria del 9N, tal com estava iniciament plantejada presentava molts riscos i hem de tenir present que la legalitat solssament ens la podem saltar una vegada, no més.
    El meu parer, per tant, es anar a votar el 9N, amb el nou format, de manera masiva. Penseu que si anèssim dos o tres millions de persones a votar, això seria un cop d' efecte polític espatarrant.-
    En tot cas, apoio total a les iniciatives de convocatòria de manifestacions com la de diumenge vinent a Plaça de Catalunya, a la que penso anar.
    -

    ResponElimina
  7. Des d'ahir nit, estic llegint molts comentaris de molta, moltíssima gent que pensa amb el cap fred, que sap que estem guanyant, que no li dóna tanta importància a les formes com al contingut, que sap que l'important és votar. Que és una consulta sense garanties democràtiques? Totes! nosaltres som honrats, és el govern d'Espanya qui no ho és. Que no votarà la gent que està en contra? Tampoc anirien a votar ni que s'hagués permès un referèndum. Però sí que votarem els qui volem la Independència, i és el que ens interessa que es copsi a nivell internacional: cues de gent votant als Col.legis electorals.
    Aquest és un procés que hem engegat els qui volem la independència de Catalunya. Els qui mai l'han volgut (Durans i Lleidas, Herreras, etc. etc) se'n desmarquen. Ja va bé, poc a poc s'aclareix l'horitzò, no ens caldrà perdre més temps atenent les seves collonades què solament pretenien impedir que aconseguim la independència. El dia 9-N tothom a votar i després, plebiscitàries, DUI, Independència i a gaudir de la nostra llibertat.
    Francesc Navarro

    ResponElimina
  8. Bona tarda,
    jo també crec que el més important ara és fer arrivar a Espanya i al món el missatge que els catalans ja no tenim por, que volem votar, i que la nostra determinació és ferma.
    Si ens bloquen una consulta, en fem una altra, i si tampoc surt bé, ja inventarem una altra cosa.
    Està clar que això no és el que volíem, ni volíem que Convergència baixés tan ràpid del tren, però ara ja està fet, i la societat ha de seguir avançant. Ningú no esperava un camí de roses.
    Fins ara, l'ANC, Omnium i l'AMI heu/hem anat estirant dels polítics. Qui tingui vertígen, que baixi, però nosaltres hem de seguir units i tirar endavant... encara que haguem d'empényer el tren.

    ResponElimina
  9. Crec que és l'hora del poble...de que se l'escolti, i els nostres polítics anar units per una vegada i no pensar tan en els seus programes i tenir un pensament comú: LA INDEPENDÈNCIA. Després ja ens tornaran a atabalar amb els seus discursos....però si no anem units... españa guanya.
    EL DIA 9-N VOLEM VOTAR I SI CALEN PLEBISCITÀRIES ENDAVANT.
    Roser Franco

    ResponElimina
  10. Crec que cal donar suport a la consulta del president.
    Ara bé, cal exigir unes condicions:
    - Que es facin eleccions plebiscitàries el més aviat possible
    - Que si la consulta del 9N és clara i reconeguda internacionalment potser no calen les eleccions plebiscitàries per`que llavors es declari la independencia
    - Que no s'usi aquesta consulta per guanyar temps o negociar res amb Madrid que no tingui el sufragi del poble català (recordem Estatut 2006)
    - Que els partits polítics es mantinguin units en l'acció i es posin les piles per preparar les estructures necessàries per fer el salt.
    Podríem acompanyar la votació del 9N de manifestacions davant col·legis tancats sempre i quan no interferís en la jornada de votació. Caldria fer algun acte de denúncia davant la comunitat internacional.
    Donec Perficiam

    ResponElimina
  11. Penso que hi hem de col·laborar. No és el què voliem però no podem fer el joc a la tàctica de l'Estat espanyol i de l'unionisme en general de menystenir i menysprear la consulta, tal i com es farà. Els catalans hem d'anar massivament a expressar la nostra opinió sobre el nostre pais, allà on sigui demanada. La imatge que donarem el 9N no pot ser la de la Generalitat organitzant una consulta i l'independentisme fent-hi el boicot o quedant-se al marge. Això seria, repeteixo, fer el joc a l'unionisme. No caiguem en el prany de qualificar la consulta com una costellada. En definitiva, que ho arribi a ser, o no, depent de la col·laboració i, sobretot, de la participació massiva que obtingui.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estic molt d'acord amb el que dius. Tots nosaltres hem de tirar endavant el procés i marcar els polítics de ben a prop, que vegin que el país és el que ens mou i que les sigles no ens interessen gens. Hem de deixar clar que els partits que es despengin rebran un bon càstig a les urnes.

      Elimina
  12. Després de la primera decebedora impressió pel canvi del plantejament de la consulta, m’he fet unes quantes reflexions:
    Si ja sabíem que la consulta no era vinculant i del que es tractava era de demostrar que som molts els que volem una Catalunya Independent, ho podrem demostrar també ara, no? O és que pensàvem que a Madrid a la vista del resultat ens farien cap cas?
    Sempre que amb aquesta nova consulta es pugin obtenir uns resultats fiables i vàlids per a quantificar la voluntat del poble de Catalunya, no crec que tinguem que renunciar a exercir el nostre dret a vot.
    Si això és el que tenim, no és millor intentar aconseguir que el canvi de plantejament no desvirtuï la consulta, que no la desvirtuem ni nosaltres mateixos ni els partits polítics, que prou ja ho faran a Madrid, que no pas renunciar i no fer res el 9N?
    Què perdem fent la consulta en aquest termes? Si més no, ho podem enfocar com un altre acte reivindicatiu, com un pas més i aquest cop, com a mínim, no podran dir que no som els que som perquè hi hauran registres per demostrar-ho.
    Fent aquesta nova consulta tampoc estem renunciant a una possible DUI o a unes eleccions posteriors, no?
    Jo penso que s’ha de fer igualment però organitzada amb la participació de tots els agents implicats, partits polítics i societat civil, no podem deixar únicament en mans de CIU l’organització de la consulta perquè perdríem transparència, fiabilitat i força.

    ResponElimina
  13. Benvolguts/benvolgudes

    1.El 9N tots a votar. Si no podem, tots a protestar
    2. Eleccions quan abans millor.
    3. Crear una agrupació electoral per la Independėncia amb implicació activa dels partits, Societat CIvil i l'ANC.

    4. Carme Forcadell de cap de llista. Ės la garantia d'unitat i confiança.
    5. En el primer ple del nou Parlament, declaració de la voluntat d'esdevenir un nou Estat Independent.
    6. Negociar amb l'Estat Espanyol sense descartar la mediació de la UE.
    7. De no haver acord en un temps prudencial (pocs mesos), DUI.
    SOM-HI!!!

    ResponElimina
  14. Si els partits no poden fer res de manera unitària, proposo fer unes eleccions ja! I presentar una llista unitària ( el més unitària possible ) amb l' únic punt de proclamar la independència de Catalunya i amb poders per a negociar la separació de Catalunya. Aquesta llista podria estar composta per persones independents i membres dels partits que s' adderísin a la llista. Fins i tot podria portar el nom històric de Solidaritat Catalana !


    Jordi Camps

    ResponElimina
  15. Crec que tindriem de pasar directament a les plebiscitaries, ja que la "consulta" no decidirá res.
    Aixo si, tots els partits tindrien d'anar a una si no estem perduts. con sempre la societat civil està per devant dels seus representants politics

    ResponElimina
  16. 1- Crec que davant l'opció de no fer res o com a màxim, una manifestació més, el 9N es necessari recolçar la proposta del president Mas, però amb uns mìnims que evitin, dins lo posible la descalificació internacional ( la del "gobierno central" es dòna per suposat): aquests mìnims serien:
    - Control de les votacions de manera que en cap cas es puguin produïr votacions múltiples del mateix votant.
    - Suficient nombre de centres i mesas per evitar que ciutadans que volguin votar no puguin fer-ho
    - Informació clara i extensa del procedimient

    Pel que es refereix a les eleccions "plesbicitaries" no crec posible una llista unitària amb garanties de obtenir una majoria clara ( molt menys si en primer punt del programa comú hi ha una declaració unilateral de independència, potser seria posible si aquest punt es transforma en"tenir com objectiu la independència"). A mes la llista unitària contibuirïa a ocultar la caigüda de vots de CiU i la pujada d'Esquerra i aixó no será aceptat pels partits encara que sigui pensant en clau de país. Es pot conseguir el mateix objectiu amb llistes independents amb el primer punt del programa comú ( objectiu independència) aquest plantejament faria mes factible l'unitat d'acció dels partits.
    Santiago Mora

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estic d'acord amb tu en que seria millor llistes independents amb el primer (jo diria únic) punt del programa comú. Evidenciaria clarament quin partit ha de liderar el procés a partir d'ara.

      Però em temo que CiU no ho acceptaria (perquè sap que tindria una desfeta clara), i preferiria despenjar-se del procés i pactar amb el PSC. Això és el que cal evitar de totes totes. Si cal donar a Mas el lideratge per tal que CiU no marxi, se li dóna; el procés ha de seguir sent transversal. Per altra banda també és just reconeixer-li tot el que ha fet fins ara i compensar-li el desgast que ha tingut assumint ell sol la major part de responsabilitat.

      En tot cas, si les plebiscitàries són amb llista única caldria fer unes altres eleccions breument després; en cas d'haver guanyat la llista únca, aquestes segones eleccions serien constituents; en el cas contrari, serien normals.

      Elimina
  17. L'ANC hauria de donar total suport al President pel 9N, col·laborant amb mitjans humans, infraestructura, locals de votació, publicitat i contactes amb els partits reticents (no vull dir contraris).
    L'endemà, establint ponts entre partits per aconseguir, o bé una llista única a les properes eleccions o que tots els partits que han avalat el procés incorporin al seu programa un punt que sigui comú definint la finalització del procés, mitjançant negociació voluntària amb l'estat amb DUI si ens fan perdre el temps o DUI directa. En qualsevol cas, ha de quedar molt clar que la continuïtat dins Espanya ja no serà possible. Tampoc s'hauria de descartar que una formació sortida de l'ANC, es presentés a les eleccions, sola o amb coalició amb altres partits.

    ResponElimina
  18. Convergència ha trencat la unitat prenent una decisió unillateral. Però ni així ens hem d'aturar! No podran trencar la unitat, anirem a totes. Què vol una consulta? hi serem! Què vol una enquesta? hi serem! Vol una audiència pública? hi serem! fins i tot si vol fer una cerveseta al bar...
    I així fins que votem. Segurament en unes plebiscitàries que ens portin a la DUI. I si hem de protegir el parlament, hi serem. Inclús si l'hem de protegir al Mas, hi serem.
    L'ANC hi ha de ser!!
    Fins que siguem lliures, seguirem!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Vull recordar que no és convergència que ha trencat una unitat que no era gaire sòlida. La decisió de fer la consulta basant-se en una normativa anterior al decret suspès va ser del president Mas i del govern de la Generalitat. Si un té responsabilitats de govern no pot fer veure que no passa res. Hi ha massa partits catalans que mostren immaduresa davant les enormes dificultats que posen i la mala fe del govern espanol.

      Elimina
  19. Salut companys, divendres faig 61 anys però encara treballo i tinc més ganes de viure i veure l'independentisme del meu país q mai i deixar-lis als meus fills i als meus nets un futur millor!! El futur és nostre no defallim. Diumenge tothom a Pla. Catalunya i el 9N SI/SI. VISCA CATALUNYA LLIIURE! !@

    ResponElimina
  20. El cor em diu que hauríem de muntar un sidral el 9N per no deixar-nos votar com cal i demanar a crits eleccions plebiscitàries per demà mateix. El cap em diu que votar “descafeïnat” el 9N té les seves avantatges: ningú podrà dir que no hem esgotat totes les vies y, a més, sabrem millor on som respecte a si la “majoria silenciosa” és més o menys gran. Coincideixo amb el periodista Cesar Molinas (que segons diu en un llibre seu no és independentista) que aquest nou 9 N posa a Rajoy en una situació que quedarà malament de totes totes: si votem i ens diuen que no val per manca de garanties, els direm que és per culpa de l’Estat espanyol; si impugnen, que diran a la comunitat internacional si tampoc ens deixen fer una votació de “fireta”, que és com l’anomenen...!. Els que s’han de posar les piles són els nostres polítics que si anteposen els seus interessos de partit a l’interès general ja poden marxar que no són millor que els de l’Estat espanyol. I que passa amb les 750.000 peticions al Parlament que tan han costat de recollir? Es poden llençar a la paperera o serviran per alguna cosa? en podríem fer un bon grapat el 9N..., com qui no fa res...Sigui el que sigui, estic segura de que l’ANC farà el més intel·ligent. Així ha anat fins ara i no té perquè canviar. Perdoneu l’extensió.

    ResponElimina
  21. La nova proposta rebaixa potser, les garanties democràtiques de l'anterior, però hi veig avantatges, sempre que es garanteixi un mínim de seguretat democràtica, amb el control final de l'ordinador que escanegi possibles irregularitats suposo, i són evitar les que ja havien començat ja, les reclamacions contra el cens de la Generalitat, per part de qui considerava, que al no ser procedent de la Junta Electoral, atacaven la seva intimitat i per tant s'acollien a l'empara de la Llei de Protecció de Dades.
    Més discutible és la segona part de la proposta sobre les eleccions plebiscitàries, no pel que fa a la llista única, si no més aviat a un programa únic, encara que això més endavant es pot concretar en una llista consensuada i programa únic: la independència.Aquesta opinió es basa en que la unitat d'acció dels partits partidaris de la consulta, no s'ha trencat, després de manifestar legítimament el seu malestar pel procediment de fer pública la proposta. Allò important no és la fotografia, el que necessitem, i tots aquests partits no dubto que faran es seguir la unitat d'acció.Si la votació el 9N és entre el 40 o el 50 % estimat del cens, com crec de la unitat i determinació majoritària del poble català, això serà definitiu per començar a tirar endavant el camí imparable que tots desitgem.per això crec que podem presentar-nos com a voluntaris.

    El voluntari que va amb cadira de rodes

    ResponElimina
  22. Entenc que hi hagi molta gent, especialment després de les primeres hores de la compareixença del President Mas, que estaven confosos, indignats, etc. però l'autèntica realitat és que l'Estat Espanyol va a pinyó fix (i això els que tenim una edat ho sabem perfectament) i si no tirem endavant això, ens passarà per sobre. Es tracta de fer una nova "manifestació", però aquesta vegada encara més creativa: a centre públics (instituts), etc. perquè tot el món visualitzi el que està passant un cop més. I això només ho podem fer nosaltres mateixos. Ningú va dir mai que això seria fàcil. Cada dia ho tenim més a prop i el Gobierno de España en aquests moments està nerviós perquè no sap el que fer amb aquesta nova proposta. O sigui, que tothom a votar i proposo a l'ANC que faci samarretes grogues on hi hagi la inscripció "9N". Segur que serà un èxit. No ens hem d'arronsar perquè això és el que volen l'Estat, el PP, el PSO, Ciudadanos del Mundo, etc. És la meva opinió. Gràcies a tots! Carles Bianciotto

    ResponElimina
  23. Vull felicitar i donar les gràcies al Secretariat Territorial i als responsables del blog per aquesta iniciativa per coneixer l'opinió dels membres d'HGxI abans de plantejar la postura de la nostra territorial al Secretariat Nacional en moments crucials com aquest. Tant de bò la resta de territorials tinguin iniciatives de participació similars.

    ResponElimina
  24. Jo us recomano l'escrit d'en Pere Cardús que es publica avui a Vilaweb.
    Ens ha d'omplir d'esperança. Tots cap al 9N i cap a la victòria final.
    Tinc clar que la llista unitària ha d'estar encapçalada pel President Mas, seguit de l'Oriol Junqueras i tan de bo que el 3r fos el David Fernández. Però això ja és un altre tema. Són els que amb més o menys encert han conduit la nau fins on som (amb la nostra imprescindible empenta, està clar).
    http://www.vilaweb.cat/mailobert/4215272/tractant-independencia-catalunya-shi-valen-excuses.html
    Josep Sindreu

    ResponElimina
  25. Aquest sistema polític és el que correspon a la Comunitat Autònoma de Catalunya, així que la Nació catalana tingui el seu Estat podrem fer el que més ens agradi i el millor que en siguem capaços.
    Ara per ara és l’eina que tenim, tot i que grinyoli per tot arreu i amb ella em d’aconseguir la Independència.
    Que el 9N farem una Consulta de fireta ? Doncs de fireta. Però serà la ciutadania qui un altre vegada donarà el valor que li correspon, anant a votar massivament com em fet en les manifestacions dels últims 11 de Setembre.
    Així ho ha de manifestar l’ANC aquest diumenge, no donant suport ni ha Mas ni als partits pro-consulta. Fent una crida a la participació el 9N i a l’hora exigint l’unitat als partits per constituir un govern d’unitat nacional que faci la Declaració d’Independència i per fi tenir Estat a la República de Catalunya.
    Salvi F.

    ResponElimina
  26. L'ANC és una guia per molts catalans i és molt encertat que mediteu bé el posicionament a prendre. Segons penso;



    1- L'ANC ha d'oferir voluntaris al 9N i ajudar tant com pugui perquè tot sigui un èxit. Ha de recolzar al President que és qui ens representa i qui té la responsabilitat de prendre les decisions. Aquest 9N no és vinculant i l'anterior tampoc ho era, la importància està en l'èxit de participació i en què no es salta cap legalitat espanyola. Desobeir no era la solució, no encara.



    2- Passi el que passi amb la consulta, en quant a participació, resultats o possibles traves, s’haurien de convocar eleccions el més aviat possible amb un bloc unitari dels partits a favor de la independència i liderat per l'Artur Mas. Ara l'objectiu és un de sol i s'ha de fer pinya, després ja es farà política partidista.



    Si la DUI ofereix garanties de reconeixement, endavant que ja tenim pressa, però si no, ja que hem fet cadascun dels passos, l'últim i definitiu és obtenir un resultat clar i ineludible en unes eleccions plebiscitàries. Si guanya l'opció per la independència s'haurà de declarar l'Estat Català tot seguit i l'ANC encara podria recolzar l'estabilitat del país en aquesta transició.



    I per últim, no crec que el govern improvisi perquè ho té tot previst. Estem davant d'un joc d'estratègia; amb la consulta s'ha fet escac perquè l’estat quedarà en evidència tan si permet com si prohibeix, i amb les plebiscitàries es farà escac i mat i DUI.



    Així ho espero. Roser Güell

    ResponElimina
  27. Estic d'acord amb tu, Francesc. No sé perquè fan tants escarafalls. El 9N votarem i votarem massivament sí sí, això és l'important. Que no era un referèndum sinó una consulta, ja ho sabíem des del primer dia. L'ANC ha de donar suport a aquest 9N que serà un altre cop de força cap a les plebiscitàries o la DUI. Endavant que anem bé! Núria Costa

    ResponElimina
  28. Bon dia a tothom,

    Jo crec que les coses que es facin han de fer-se amb la mirada posada a l'escenari internacional, al poder de Madrid no els importa les accions que el poble ha dut i dugui a terme, com ja ens tenen acostumats, només els importa tenir una referència política contra qui anar.

    Per tant, jo crec que hem d'anar a votar, TOTS encara que aquest 9N sigui finalment en forma de participació ciutadana i no una consulta garantida per les lleis catalanes. No ens equivoquem, qui no deixa fer aquesta consulta es el poder de Madrid, per tant, demostrem als nostres polítics que han de deixar a banda les seves legitimes aspiracions de partit i anar a una tot el bloc sobiranista, al menys en aquest aspecte.

    Encara que no m'agradi massa aquesta nova consulta, hi aniré a votar, perquè crec que el President Mas ha posat entre l'espasa i la paret al PP, si titllen aquesta consulta de costellada, quin sentit tindria bloquejar-la? cap ni un i això seria una mostra a l'exterior de la manca de democràcia que pateix l'estat. Si no la bloqueja ens deixa el camí lliure per omplir les urnes i demostrar que encara hi ha més gent de la que surt al carrer cada 11S, que vol una Catalunya lliure.

    Crec que anar a votar el 9N ens donaria credibilitat internacional, si com a segon pas i sense trigar massa, ens convoquen a unes eleccions que aquí si, els partits han de convertir en plebiscitàries. Ja se que Europa no intervindrà, al menys de moment, però no ho farà mentre no hi hagi una DUI, llavors tindrien que mullar-se i crec que si abans tenim un al percentatge favorable a la independència, demostraríem la nostra legitimitat. Si els contraris no volen votar, simplement serien abstencions, per tant, no entenc els crítics quan diuen que el resultat no tindria legitimitat. Ningú posa en entredit la legitimitat del resultat d’unes eleccions quan surt un 45% d’abstencions, oi que no? Doncs això.

    Referent a les noticies que he sentit aquest matí d’una candidatura conjunta de l’ANC i OMNIUM, no tinc clar que sigui la millor solució. No m’agradaria veure aquestes entitats en la dinàmica dels partits polítics.

    Es la meva opinió.
    Xavi Jiménez

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola
      Ahir ja vaig dir la meva, endavant amb el 9N sempre que tinguem garantides unes plebiscitaries en un termini de pocs mesos.
      Ara bé, el 9N ha de sortir de nassos: màxima participació possible. Això em preocupa perquè sempre hi ha gent amb dubtes, pors, mandra, etc..., ja sabem. No ens podem permetre que falli la consulta de costellada....
      Per cert, es una tonteria, posats a fer una consulta de fireta i costellada..., per que no?
      Proposo com a activitat lúdica-festiva popular que muntem grans botifarrades i fires a prop d'on hi hagin les taules per a votar. Si el temps acompanya podria ser divertit no?
      Una gran butifarra record guinnes amb dedicatòria inclosa....,
      Visca Catalunya Lliure!!!
      Albert Oliveres

      Elimina
  29. Jo també sóc dels que pensem que, tot i no ser lo perfectes que voldriem (per culpa del Gobierno de Madrid), hem de anar a votar. Poder hi ha gent dubtosa de la seva validesa però, si és massiva, donarà a la resta del món una visió del "pols" actual de la salut independentista de Catalunya.

    I, tot seguit, convocar unes eleccions plebiscitàries amb LLISTA UNITÀRIA.
    Soposo que ja ens tenen en compte, a tots els membres de l'ANC, com a part dels 20.000 voluntaris que calen....

    MANEL

    ResponElimina
  30. Benvolgudes companyes i companys, la meva postura és la següent:

    1- Donar SUPORT a la consulta del 9N. Però perquè aquesta sigui DIGNA i es faci cal EXIGIR AL GOVERN EL SEU COMPROMÍS URGENT AMB UNES GARANTIES MÍNIMES (les 11 propostes de la CUP per garantir la consulta del 9N em semblen molt raonables i assumibles).

    2- Treballar perquè la consulta del 9N sigui un ÈXIT DESBORDANT DE PARTICIPACIÓ. Seran les garanties + l'afluència massiva el que dotarà de LEGITIMITAT a la consulta.

    3- Si l'afluència a la consulta és massiva i guanya el SÍSÍ, cal EXIGIR AL GOVERN EL COMPROMÍS (previ) DE CONVOCAR ELECCIONS AL PARLAMENT a l'endemà de proclamar-se els resultats definitius de la consulta del 9N.

    4- Donar suport a la creació de LLISTES CONJUNTES INDEPENDENTISTES (que tant pot ser una -difícil- com més d'una llista). La creació de llistes conjuntes independentistes implicaria SUMAR A CADA LLISTA EL MÀXIM D'AGENTS POLÍTICS I SOCIALS, amb la qualcosa estaríem cobrint l'ampli espectre social i polític sobiranista del Principat, una part del qual difícilment votarà una "llista única", i alhora també EXIGIRIA LA INCLUSIÓ D'UN PUNT PROGRAMÀTIC COMÚ: EL COMPROMÍS DE FER UNA DECLARACIÓ D'INDEPENDÈNCIA, en el cas de sumar majoria absoluta, per iniciar les negociacions internacionals multilaterals (amb Espanya i la UE) i esdevenir un nou estat en un període no gaire llarg de mesos (dins del 2015), i si no és possible la negociació amb Espanya fer una DUI.

    5- El fet de parlar de LLISTES CONJUNTES INDEPENDENTISTES en PLURAL és molt important perquè també ens estem referint a unes eleccions que hauran d'INICIAR UN PROCÈS CONSTITUENT PER A LA FORMACIÓ DEL NOU ESTAT (aquest compromís unitari l'han de recollir necessàriament els programes de totes les candidatures independentistes). Per tant, perquè el PROCÈS CONSTITUENT SIGUI RIC I PLURAL, HA DE PODER REFLEXTIR LA DIVERSITAT IDEOLÒGICA I POLÍTICA DEL PAÍS EXPRESSADA A TRAVÈS DE LA VOLUNTAT POPULAR.

    Salut i sort!

    Miquel Mutiñó

    ResponElimina
  31. Crec que el 9N hem d'anar a votar massivament. Cal que sigui un altre cop una jornada reivindicativa i que tot el món vegi, un cop més, la nostra determinació. I, després, en un termini molt curt de temps, eleccions plebiscitàries. Ni un pas enrere!

    ResponElimina
  32. El recorregut ha de ser fer la consulta el 9N, tal i com la proposa en Mas, que és la única manera viable. I després, seguint el full de ruta del Consell Assessor per a la Transició Nacional, fer unes plebiscitàries que dónin prou majoria parlamentària per fer una DUI. La DUI ha de ser després de celebrar-se les eleccions, és clar. Cal que s´ajuntin tant els partits pro-independència com les entitats cíviques. tots units. Moltes gràcies. Pel bé comú, Salut i Rep. Cat.!

    ResponElimina
  33. Estic amb la majoria de comentaris que ara cal empènyer més que mai. L' objectiu és únic i comú, ens agradarà més o menys la forma d' arribar-hi però tots hi volem arribar.
    El que cal tenir clar és que hem de poder mirar als ulls als nostres fills i dir que ho fem per ells i per aquells que durant tres segles s' hi van deixar la pell per les retornar les llibertats perdudes al nostre poble. No ens podem quedar a casa amb l'eterna cançó de l' enfadós.
    Fem que el 9N sigui un èxit de participació, fent que el Món vegi un cop més el nostre desitg de ser un nou Estat d' Europa i d' aquí al final (tres mesos a més estirar) Plebiscitàries amb llista única, DUI i el que faci falta.
    Mai, mai no hem estat tan a tocar de la nostra llibertat, no ens arronssarem pas ara, oi?
    Salut i Independència.
    Jaume

    ResponElimina
  34. És imprescindible fer la consulta del 9N encara que es consideri de perfil baix?. S'ha de saber quants estem per al, SI SI, SI NO. I anar a unes eleccions plebiscitàries segons el resultat, amb candidatura unificada o no, amb incorporació d'independents de l'ANC-OMNIUM, amb un termini de convocatòria determinat i amb un programa que inclogui la DUI si el resultat és determinant.

    CARLES

    ResponElimina
  35. Cal llista única liderada per Anc amb Forcadell o independent com jutge Vidal.
    Unir partits que volen independència sense ambiguitats. Tots. SI, cdc, erc, cup part udc i icv, tots.
    Cal redactar constitució i convocar noves eleccions i alli que plantegin models de pais . Abans no cal. Som la unió, bisagra.

    Suport 9N i llista unica, l unica solució.

    David Casero
    At Saldes i Hgxi

    ResponElimina
  36. En resposta a la petició de l’SN, molt esquemàticament:

    1) El culpable originari de que no es pugui votar conforme a una llei de referèndum o de consultes és el Govern espanyol i els seus corifeus, i hem de començar denunciant-ho així.

    2) Hem de criticar el trencament de la unitat dels partits però no rabejar-nos per no posar llenya al foc en tant que desitgem que la tornin a recuperar. Passar-los per dalt amb visió estratègica.

    3) El 9N ens permet expressar-nos i votar: s’ha de reconvertir en una festa de la democràcia: la societat civil (tots els que estan a favor del dret a decidir) hem d’aprofitar l’oportunitat de tenir espais, urnes i paperetes, per votar com a demostració davant del món de la nostra voluntat i de la nostra protesta contra l’actitud dels poders espanyols (enfocant-ho així, no caldria cap més denúncia: l’acte de votar en sí ja ho seria). És una nova demostració davant del món de que estem intentant esgotar totes les vies legals.

    4) És feina de l’ANC aconseguir el màxim de votants: es vulgui o no, l’impacte mediàtic serà un o altre si van a votar mig milió o tres milions.

    5) Diumenge 19O s’ha d’exigir eleccions amb efectes plebiscitaris el més abans possible (però no fixar data ara perquè això podria desmobilitzar el 9N). Si el 9N s’aconseguís una votació espectacular amb majoria del Sí-Si per sobre del 50% del cens, exigir la convocatòria immediata.

    6) L’exigència de convocatòria immediata s’ha de fer també per al cas de que el govern espanyol prohibís el 9N.

    7) Més enllà de que el nostre Full de Ruta aposti per una candidatura unitària, sabem que ja n’hi ha partits sobiranistes que no aniran segur en una candidatura d’aquesta mena. L’ANC ha de deixar clar que donarà suport només a aquelles candidatures que portin en el seu programa un punt pel que es comprometin a fer una Declaració Unilateral d’Independència si són majoria en el nou Parlament les forces que s’hi hagin compromès en el mateix sentit. Això permetria que la gent pogués votar d’acord amb la seva orientació social.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si el nou 9N ha de ser una festa a favor del dreta decidir, potser caldria fer la mobilització en aquest sentit i no per la independència.
      M'ha sorgit el dubte si el nou 9N és adequat. Vull dir que només anem a votar els independentistes i acabí agrupant els del No i el Si-NO amb els contrari de la consulta per falta de motivació i entendre que es tracte d'un acte per la independència

      Elimina
  37. La meva opinió és que hem de votar el 9N de la forma que sigui. Després s'hauria de fer la llista unitària.
    Xavier Oller Freixa

    ResponElimina
  38. Bona tarda,

    D'acord amb el 9N i posteriors eleccions plebiscitaries com ja us he comentat abans i veig que això en la nostre territorial almenys ho tenim força clar en general.
    Trobo que l'ANC hauriem de fer un pas endavant per a que el missatge també vagi arribant a la resta del mon (ONU, UE, EEUU, Xina, Rusia, Sudamérica, etc), no tant sols amb imatges molt impactants sens dubte, es podria elaborar un document de Declaració de la voluntat Històrica d'un poble per la defensa de la seva cultura, dels seus drets, de la seva llibertat, dignitat, progrés i futur. Això ho ha de saber tot el mon, es pensen que tot son els quartos.
    No sé, crec que es important treballar això
    Salut
    Albert Oliveres

    ResponElimina
  39. Tal com diu el Senyor Leonci Petit, crec que apart d'anar a votar en el lloc que ens pertocarà, em d'anar cadascú de nosaltres a fer cua davant del seu col·legit electoral a demostrar al món que no ens deixen votar democràticament i que nosaltres no ens deixem trepitjar. Com diuen a França "Ce n'est qu'un début continuons le combat!!!" que vol dir més o menys "nomes és un començament continuem la lluita continua o la lluita continua!!!.
    Elisabeth.

    ResponElimina
  40. Soc partidari d'anar a votar el 9N malgrat el risc d baixa participació. Es important l'empnta d tots per ser un gran numero d catalans. Fet aixó, plebiscitaries amb LLISTA UNICA D PAÍS, si no ho conseguim acabarem separats. Si la majoría es solida com crec, un plaç d'avís a MAD x declarar independencia i DUI en el dia asenyalat. Aleshores ja amb DUI estructures estat urgents, reconeixements internacionals i negociació amb govern espanyol

    ResponElimina
  41. El meu punt de vista és el següent:
    1. Cal per part d'ANC explicitar d'una manera contundent i inequívoca un clatellot al Govern i partits polítics. Deixant clar que aquest procés, des d'un inici, aquesta iniciat des de la societat civil, sent els partits que s'han vist obligats a afegir.
    2. Estem davant d'una situació transcendental de país, no volem els tacticismes partidaris. Desitgem i volem transparència política i respecte al nostre esforç. Prou de "peix al cove", de terceres vies i altres subterfugis semàntics.
    3. Suport total al NN9, condicionat a:
    -convocatòria immediata d'eleccions plebiscitàries
    -llista única formada per independents i partits (si volen), amb el mandat de declarar la DUI.
    4. Davant la debilitat dels partits de mirar-se el melic, com a societat civil hauríem de passar a controlar el procés fins a la Contitución de la República de Catalunya.

    ResponElimina
  42. M'afegeixo al consens general i estic a favor de comprometre'ns amb el 9N, mantenint la mobilització al màxim nivell i aconseguir un èxit desbordant. Si això s'esdevé, plebiscitàries immediatament i, aquesta vegada sí, haurem conquerit la llibertat que necessitem per construir un país nou.

    ResponElimina
  43. 1. Qui no ens deixa votar es el govern de Madrid.
    2. Els partits podrien haver anat encara mes lluny tots junts .
    3. Nomes i exclusivament el president Mas pot convocar eleccions.
    Proposta:
    Una candidatura de consens amb independents (estil la dels 4 presidents de 1901) al cap de munt farcida amb els partits que vulguin, Mas i Junqueres si volen estar com diputats caps de llista per Lleida Girona o Tarragona cada un en una diferent.
    Un punt clar aconseguir l' Independència, i un programa ampli ,que inclogui unes noves eleccions constituents per triar a posteriori el model de nou país.
    Per que el president Mas convoqui cal una gran participació el 9N, a pesar que no posa gaires mitjans...

    ResponElimina
  44. Un afegitó al meu comentari del 16.04.2014
    Penso que abans de qualsevol declaració o proclamació d'independència i potser també d'unes plebiscitàries, cal saber com es resolt la finançament dels primers any o 6 mesos.
    Cal tenir a punt la hisenda i alguns aspectes més . Sinó estarem abocats al fracàs:
    1. si el vol que la gent voti, ha de tenir unes seguretats mínimes
    2. si volem resistir de les pressions exteriors, em evitar tènirn d'internes generades pel dia a dia de la gent (pensions i salaris bàsicament)

    ResponElimina
  45. Atès que no es pot seguir l'escenari 1, tal com era previst, és clar que hem de passar a l'escenari 2 del full de ruta de l'ANC. Pertant, ara toca apuntar cap a la Declaració d'independència, preferentment, al nostre entendre, através d'unes eleccions amb una llista unitària independentista, el més amplia possible. L'ANC ha de fer valer tota la seva força en aquesta direcció. Això no treu que l'ANC doni tot el suport a la votació que preveu fer el nostre govern el 9N, com un acte més de la nostra lluita. Hem de mirar de sumar sempre i com més millor

    Antoni Blas

    Margherita Amodei .

    ResponElimina
  46. Estic d'acord anar a votar el 9 de novembre tal com es ara i que despres es facin unes pleviscitaries am una candidatura unica o de la societat civil catalana y despres de les pleviscitaries negociacions am l'estat espanyol per repartir actius i pasius, que o fem tot dintre de la legalitat internacional.Donbemli canya als politics perque facin el full de ruta nostre.
    Juli Quesada

    ResponElimina
  47. La nostra opinió és que hem de votar el 9N com sigui. I després eleccions plebiscitàries a poder ser el mes aviat possible i amb la DUI.
    Jordi Mestre i Núria Comas

    ResponElimina
  48. Semblem tots una colla de passerells. Avui és l'hora i per un motiu molt clar: els món ens mira!! i quan això passa és l'hora d'estar units fins el final. Ja us repartireu llenya després que passi tot. I si per mi fos, un cop guanyada la Independència tots els polítics fora. I a començar de nou amb una constitució catalana, ben senzilla, però ben clara. Amb principis polítics que proclamessin democràcia per tots quatre cantons com optar a dues legislatures com a màxim dins la vida política i després fora del tot. Res de pensions ni vitalícies ni re, atur com tothom, Incompatibilitat total per desenvolupar més d'un càrrec. Auditoria de bens personals abans i després d'entrar i sortir al període legislatiu. Separació absoluta dels poders de l'Estat. Control de les majories absolutes. Seguretat jurídica amb aplicació de la no retroactivitat de la llei i un període mínim per poder canviar les lleis ja aprovades. Prohibició de dedicació de parents en coincidents en la mateixa legislatura. Dimissions o cessaments de qualsevol polític sospitós de conducta il·lícita, poc ètica o il·legal. Llistes obertes perquè el poble pugui votar cada candidat i pugui castigar cada candidat. Dret a consulta per tot allò que afecti directament a la ciutadania i, especialment a la manera d'invertir o gastar els diners de l'herald públic. I ja veuríem com no hi tanta gent disposada a treballar en política pel bé comú, per altruisme... Perquè fins ara, uns més i altres no tant, tots els polítics, no ho oblidem, hi viuen de la política... Personalment em sembla que aquest és el càncer de l'Estat espanyol, (que si tornessin tot el que una bona colla de xoriços s'han endut, ja no aniríem tant escanyats) i la metàstasi perifèrica que s'ha escampat fins a Casa Nostre. Per això hem de votar el 9N perquè el món ens mira, hem de votar les eleccions tal i com les presenta i proposa el President Mas i, si us plau, Esquerra Republicana, Verds, Cup... no feu el ridícul amb postures de P-3 i rebequeries de nen petit: collons, Catalunya sempre s'ha perdut pel mateix, "dividí y venceràs" i Olivares i Rajois, refregant-se la mans... Tots a una, fins al final, Tant estimeu Catalunya? o us estimeu les vostres poltrones? Ara és l'hora catalans. Però a veure si entre tanta emprenyada el què acabem segant són els vostres collons de caps vuits. Ja esta bé!!! Visca el 9N, visca les eleccions agrupades en blocs de candidatura única, Visca Catalunya Lliure i Visca una constitució catalana que acabi amb la corrupció, els vividors, els no servidors públics i faci que la llei emani del poble de veritat. MARTA

    ResponElimina
  49. La meva opinió sobre el 9N:

    Serà un esdeveniment impulsor i incentivador d'actituds democràtiques, a Catalunya.

    El 9N tindrà èxit i el mèrit serà de tothom.

    Tenim l'oportunitat de crear, entre tots, un episodi democràtic que ens definirà
    molt positivament com a poble arreu del món.

    Em fa molta il·lusió poder votar. Ja tinc la papereta impresa.

    Cal reconèixer l'esforç que estant fent moltes persones perquè sigui una realitat.

    ResponElimina